Af yasasıyla çıkıp suç işlediler! Takip timleri kuruldu 

İnfaz indirimi ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) izni dâhilinde cezaevinden çıkan kişilerin, yeni bir suç işlemelerini engellemek üzere üç bakanlık tarafından takip timleri kuruldu.

GÜNDEM 01.05.2020, 10:07 01.05.2020, 10:10
Af yasasıyla çıkıp suç işlediler! Takip timleri kuruldu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, infaz indirimi düzenlemesinden faydalanarak cezaevinden çıkan kişilerin tekrar suça karışmalarını engellemek üzere alınması gereken önlemler değerlendirildi. 

Söz konusu toplantılarda, bazı parti yöneticileri, kamuoyunda infaza ilişkin yanlış bir algı oluştuğunu ifade etti. 

"Suça karışmalarının önüne geçilmeli"

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinden biri, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bir babanın 9 yaşındaki kızını şiddet uygulayarak öldürmesi olayını anımsatarak, "Bu kişi kasım ayında tahliye edilmiş. Ama yapılan bütün haberlerde sanki son infaz indiriminden yararlanıp çıktığı vurgulanıyor. Kamuoyunda da yanlış bir algı oluşuyor. Bu tip olayları önümüzdeki süreçte yaşayabiliriz. Her olumsuz vaka getirilip infaz düzenlemesine bağlanacak. Bu sebeple indirimden yararlanıp tahliye edilenlerin takibinin çok iyi yapılması lazım. Suça karışmalarının önüne geçilmeli." ifadelerini kullandı. 

"Cezaevinden çıkanların takibi yapılıyor"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme getirilen infaz indirimi hususunda cezaevinden çıkanların tekrar suça karışmalarının engellenmesi amacıyla birkaç bakanlık tarafından yeni önlemler alındığını bildirdi. 

Bakan Gül, infaz indirimi ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) izni dâhilinde cezaevinden çıkanların listelerinin, İçişleri Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderildiğini kaydetti. 

Gül, üç bakanlık tarafından koordinasyon içinde cezaevinden çıkanların takibinin yapıldığını ifade etti. 

Yorumlar (0)