Adnan Oktar örgütüne 4 şehirde darbe

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 4 şehirde operasyon düzenlendi. 8 kişinin yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda bazı isimlerin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. 

GÜNDEM 29.03.2022, 13:40 30.03.2022, 09:35
Adnan Oktar örgütüne 4 şehirde darbe

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonlara hız kesmeden devam edilirken emniyet ekipleri yeni bir operasyon dizisinin daha başlatıldığını duyurdu. 8 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyon, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatıldı. İki farklı soruşturma çerçevesinde başlatılan operasyonlarda 69 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Adnan Oktar’ın suç örgütüne yönelik yürütülen iki ayrı soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, örgüt mensuplarının faaliyetlerine yönelik deşifre işlemleri başlattı.



Arananlar arasında Oktar’ın avukatları da bulunuyor

Başlatılan ikinci soruşturma kapsamında, cezaevinde tutuklu bulunan örgüt lideri Oktar’ın talimat ve emirlerini dışarıdaki örgüt üyelerine ileten ve bu şekilde örgütün devamlılığını sağlayan, örgütün mali kaynaklarını kontrol altında tutan, Oktar’a karşı ifade vererek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkanı bulunan kişiler dahil 8 kişinin yakalanması kararlaştırıldı. Bu kişilerin içinde Adnan Oktar’ın avukatının bulunduğu da öğrenildi. İstanbul merkezli 4 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda öncelik, Adnan Oktar’ın avukatlarına ait olan Ankara’daki 1, İstanbul’daki 2 avukatlık ofisiydi. Düzenlenen operasyonlar sonrasında cumhuriyet savcıları gözetiminde arama işlemleri devam ediyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 32 kişi yakalandı

Haklarında yakalama kararı bulunan 69 kişiden 32’si yakalandı. Kalan şahısları arama çalışmaları ise devam ediyor. 

Yorumlar (0)