Adnan Oktar örgütünde kürtaj ikilemi!

Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik hazırlanan iddianamede skandal 'kürtaj' ayrıntısı dikkatlerden kaçmadı. Oktar'ın birlikte olduğu örgüt mensubu kadınların hamile kalmasıyla 'Mehdi' yalanının ortaya çıkmaması için 'kürtaj haram değildir' dediği ifade edildi.

GÜNDEM 03.08.2019, 19:29
Adnan Oktar örgütünde kürtaj ikilemi!

Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik hazırlanan iddianamede skandal 'kürtaj' ayrıntısı dikkat çekti. İddianamede, örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın 1991 yılında kürtajın haram olduğunu söylediği, ardından birlikte olduğu örgüt mensubu kadınların hamile kalmasıyla 'Mehdi' yalanının ortaya çıkmaması için 'kürtaj haram değildir' dediği kaydedildi.

Oktar'ın bu talimatıyla kendisinden hamile kalan örgüt mensubu Aylin Atmaca, Didem Ürer, Gülgün Göktan ve Ebru Atilla'nın da kürtaj yaptırdığı ileri sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, tanık olarak ifadesi alınan H.K., kürtaj skandalıyla önemli detayları aktardı.

H.K. ifadesinde şunları söyledi: 1991 yılına kadar örgüt içerisinde Adnan Oktar'ın izni ile evlenmek serbestti fakat çocuk yapmak yasaktı. Çünkü Adnan Oktar çocuğun ayak bağı olacağını düşünüyordu. Fakat evli olanların bazıları çocuk yaptı ve bu çocuklarda cemaatte yetişmeye başladı.

"KAZA DA OLSA ÇOCUKLAR DOĞSUN"

Adnan Oktar önce "Kuran'a göre kürtaj haramdır kaza da olsa çocuklar doğsun" dedi. Ancak Oktar, 1991 yılından sonra cemaatteki tüm evli olanları boşanması talimatını verdi ve cemaatte bulunan tüm kadınların kendisi ile evlenmesini söyledi.

"YENİDEN AYETLERE BAKALIM"

Öncesinde karşı olduğu kürtaj meselesi için "Yeniden ayetlere bakalım" dedi ve bir toplantıda Kürtaj yapmanın Kuran'a göre haram olmadığını aktardı. Aylin Atmaca da kürtaj yaptırdı. Çünkü "Mehdi'nin çocuğu olmaz" diye bir hadis vardı ve kendisinin çocuğu olursa Mehdi olmadığı ortaya çıkacaktı. 

"KÜRTAJ YAPTIRANLARDAN BİRİ DE DİDEM ÜRER"

Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen şüphelilerden M.A. ise konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. M.A., Adnan Oktar'ın talimatlarını hem bacılar, hem kız kardeşler, hem de kardeşler grubunda uygulatan kişinin Didem Ürer olduğunu ve onun da Adnan Oktar'dan hamile kalıp kürtaj yaptığını iddia etti.

Ayrıca Adnan Oktar'ın birlikte olduğu kişilerden Gülgün Göktan ve Ebru Atilla Yılmaz'ın da hamile kaldıklarını ve kürtaj yaptırdıklarını ileri sürdü.

Yorumlar (0)