Adnan Oktar mahkemeye yeni imajıyla çıktı

Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu 238 sanığın yargılandığı davanın dünkü duruşması, sanıkların şovuna sahne oldu. Mavi takım elbise içine kırmızı gömlek giyen Adnan Oktar, saçlarını uzatıp siyaha boyatmış ve lastik toka takmış hâlde duruşmaya çıktı. "Kedicik" olarak tabir edilen kadın sanıklar ise Adnan Oktar'a övgüler dizdi.

GÜNDEM 07.07.2020, 08:58
Adnan Oktar mahkemeye yeni imajıyla çıktı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesi karşısında bulunan mahkeme salonunda devam eden davanın 72. duruşması dün yapıldı. İçlerinde Adnan Oktar'ın da olduğu 77'si tutuklu olmak üzere, toplam 238 sanığın yargılandığı davaya katılım yoğundu.

İmaj yeniledi

Tutuklama sırasında ve tutuklandıktan sonra da cezaevinde çekilmiş fotoğrafları basında yer alan Adnan Oktar'ın saçları kır, kısa ve dağınık idi.

Adnan Oktar dün görülen duruşmaya mavi takım elbise ve altında kırmızı gömlekle imaj tazelemiş biçimde çıktı. Saçlarını ve sakallarını siyaha boyattığı görülen Adnan Oktar saçlarını omuz hizasına kadar uzatmış ve lastik toka takmıştı. Tutuksuz yargılanan kadın sanıklar ise duruşma esnasında sıkça Adnan Oktar'a iltifatlarda bulundular. "Kedicik" diye tabir edilen kadınlar Andan Oktar'a, "Maşallah hocam çok güzelsiniz", "Saçlarınız çok güzel olmuş", "Size çok yakışmış", "Kıyafetleriniz çok güzel", "Maşallah, maşallah", "Sizi çok seviyoruz" gibi iltifatlarda bulundular.

En çok iltifat Merve Büyükbayrak'a

Adnan Oktar'dan sonra duruşma esnasında en çok ilgiyi, örgütün yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Merve Büyükbayrak topladı.

Merve Büyükbayrak da duruşmaya üzerinde sarı, kırımızı, siyah ve turuncu renkli motiflerin bulunduğu şık bir elbiseyle katıldı. Arkadaşlarına "Elbisem nasıl" diye seslenmesiyle onlarca iltifat alan Merve Büyükbayrak'a tutuksuz sanıklar, "Çok güzelsin Merve", "Elbisen çok yakışmış", "Seni çok seviyoruz", "Maşallah, maşallah" dediler.

Adnan Oktar'a öpücüklü selamlar

Duruşmaya ara verildiğinde Adnan Oktar, 30 kadar tutuksuz kadın sanığın bulunduğu bölüme dönüp el sallayarak selam verdi.

Adnan Oktar'ın el sallayarak gönderdiği selama ise kadın sanıklar ayağa kalkarak el işaretleriyle öpücükler gönderdi. Adnan Oktar da kadınların öpücüklü selamına öpücük selam ile mukabele etti.

Hürriyet

Yorumlar (0)