Adnan Oktar davasında yeni gelişme! 91 tahliye kararı

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik davada mahkeme, ara kararını açıkladı. 91 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. 

GÜNDEM 13.12.2019, 13:22 13.12.2019, 14:17
Adnan Oktar davasında yeni gelişme! 91 tahliye kararı

Adnan Oktar davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın yer aldığı davanın duruşması, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapıldı. 

Cumhuriyet Savcısı Serdar Akan, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklu 95 sanığın tahliyesine ve haklarında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmesini talep etti. 

Sanıklar Ahmet Oktar Babuna, Kartal İş, Saim Erdem Ertüzün ve Ali Emre Bukağılı'nın aralarında yer aldığı 57 sanığın "silahlı suç örgütü üyeliği" suçundan tahliyesini isteyen savcı, bu sanıkların "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutukluluk hallerinin sürmesini talep etti. 

Adnan Oktar'ın üzerine atılı "örgüt kurma", "şantaj" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından ceza alt üst sınırları ile tutuklulukta geçen süre itibarıyla tahliyesine karar verilmesini talep eden savcı, örgüt elebaşının "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli istismarı" suçlarından tutukluluğunun devamını,  "nitelikli dolandırıcılık" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından da tutuklanmasını istedi. 

Sanık Ulviye Didem Ürer'in de "örgüt kurma", "şantaj" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından ceza alt üst sınırları ile tutuklulukta geçen süre itibarıyla tahliyesini, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli cinsel saldırı", "çocuğun nitelikli istismarı" suçlarından tutukluluğunun devamını isteyen savcı, sanığın "nitelikli dolandırıcılık" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasını talep etti. 

Sanık Tarkan Yavaş'ın "örgüt kurma" suçundan tahliyesini talep eden savcı, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından tutukluğun devamını, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "nitelikli dolandırıcılık" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ise tutuklanmasını istedi. 

Savcının görüşünü açıklamasından sonra tutuklu sanıklar konuştu. 

"En son kendimin tahliyesini talep ediyorum"

Örgüt elebaşı Adnan Oktar, "Allah getirdi, Allah tahliye edecek. Bütün kardeşlerimin tahliyesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Tutuklu sanık Ulviye Didem Ürer, öncelikle sağlık problemi olan sanıkların tahliyesini talep ederken, "Sonra tertemiz ve iffetli bütün kadın arkadaşlarımın, sonra erkek arkadaşlarımın, hiçbir suç işlemediğine emin olduğum Adnan Bey'in en son ise kendimin tahliyesini talep ediyorum." dedi. 

"Bizim bir suç örgütüyle alakamız yok"

Kendilerine kumpas kurulduğunu iddia eden tutuklu sanık Bora Yıldız, Tarkan Yavaş ve Alev Babuna da tüm arkadaşlarının tahliyesini talep ettiklerini kaydederken, tutuklu sanık Merve Büyükbayrak ise "90 gündür bizi gördünüz, tanıdınız. Biz birbirini çok seven bir camiayız. Bizim bir suç örgütüyle alakamız yok. Biz Allah'tan korkuyoruz suç işlemeyiz. Başta Adnan Bey olmak üzere hepimizin tahliyesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti tarafından talepler değerlendirildi. Heyet, aralarında Mehmet Alp Ünlü, Serap Akıcıoğlu ve Tülay Kumaşçı'nın da yer aldığı 91 sanığın, üzerlerine atılı suça ilişkin kanundaki azami tutukluluk süresi dolduğundan tahliyelerine hükmederek, haklarında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartı uygulanmasına karar verdi.

Adnan Oktar'ın tutukluluk hali sürecek

Aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın da yer aldığı 76 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, dosyadaki bazı delillere ilişkin çeşitli kurumlardan istenen raporların dönüşünün beklenmesine hükmetti. 

Duruşma, 14 Ocak 2020 tarihine ertelendi.

Yorumlar (0)