Adnan Oktar'a 1075 yıl hapis cezası verildi!

"Adnan Oktar" organize suç örgütüne yönelik görülen davada mahkeme heyeti, suç örgütünün lideri sanık Adnan Oktar'ı bireysel olarak 10 ayrı suçtan toplam 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

GÜNDEM 11.01.2021, 14:10 12.01.2021, 09:25
Adnan Oktar'a 1075 yıl hapis cezası verildi!

Adnan Oktar suç örgütü davasında, örgütün lideri Adnan Oktar'a 1075 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Adnan Oktar'a yönelik öne çıkan bireysel suçlar ise "çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı, cebir ve şiddet kullanarak hürriyetten yoksun kılma, kişisel verilerin kaydedilmesi, askerî ve siyasal casusluk suçuna teşebbüs, kaçakçılık, nitelikli dolandırıcılık..."

Adnan Oktar organize suç örgütü ile ilgili, aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da yer aldığı 78'i tutuklu toplam 236 sanığın yargılamasının yapıldığı davada mahkeme heyeti kararını açıkladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında yer alan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu çok sayıda tutuksuz sanık ile tutuklu sanık katıldı.

Mağdur ve müştekilerin de hazır bulunduğu karar duruşmasında, tarafların çok sayıda avukatı da yerlerini aldı.

Bazı sanıklara son sözlerini soran mahkeme heyeti, duruşmada dosyayı karara bağladı ve alınan kararları tek tek açıklamaya başladı.

Mahkeme heyeti Adnan Oktar'a bireysel olarak 1075 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Adnan Oktar'a yöneltilen suçlar arasında "çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı, cebir ve şiddet kullanarak hürriyetten yoksun kılma, kişisel verilerin kaydedilmesi, askerî ve siyasal casusluk suçuna teşebbüs, kaçakçılık, nitelikli dolandırıcılık..." gibi suçların öne çıktığı görüldü.

1075 yıl 3 ayı Adnan Oktar'a ait olmak üzere örgüt yöneticisi 14 sanık, toplam 9803 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)