Adli Tıp Kurumu çok sayıda personel alacak

Adalet Bakanlığı'nın Resmi Gazetede yer alan ilanına göre Adli Tıp Kurumu’na çeşitli pozisyonlarda görevlendirilmek üzere çok sayıda personel alınacak.

GÜNDEM 05.04.2021, 10:04 05.04.2021, 10:17
Adli Tıp Kurumu çok sayıda personel alacak

Farklı alanlarda 79 personel için ilana çıkan Adalet Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre söz konusu personel alımlarının belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından başvuruda bulunacak kişiler sözlü sınava tabi tutulacak.

Hangi kadrolara kaç kişi alınıyor?

79 personeli daha bünyesine katacak olan Adli Tıp Kurumu, koruma ve güvenlik görevlisi (30), laborant (24), destek personeli (hizmetli-4), teknisyen (3) ve teknik hizmet personeli (kimyager-18),alımı yapacak.

KPSS şartı

Alan fark etmeksizin belirlenen pozisyonlara başvuruda bulunacak olan herkesin sahip olduğu unvanlarına göre belirlenen nitelik ile özel şartları taşıması ve 2020 yılında yapılmış olan KPSS’den en az 70 puana sahip puana sahip olmaları isteniyor.

12 Nisan Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak olan başvuru süreci 22 Nisan Perşembe günü 17.00 ‘de sona erecek. Sınava başvurmak isteyen adaylar Adli Tıp Kurumunun "www.atk.gov.tr" internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler.

Her pozisyon için 3 katı aday sınava çağrılacak

Sınava başvururda bulunacak adayların 2020’de girdikleri KPSSP94, KPSSP93, KPSSP3, puanları temel alınarak ilana çıkan her pozisyon sayısının üç katına denk gelecek şekilde aday söz sınava çağrılacak.

Tüm alanlardaki sözlü sınavlar ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığının İstanbul Bahçelievler'de bulunan merkez binasında gerçekleşecek. Başvuru ve sınav sonuçları ise daha sonra Adli Tıp Kurumunun internet sitesinden duyurulacak.

Yorumlar (0)