Adil Öksüz'ün darbe girişiminde Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı

Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’nden firar etmeden önceki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Görüntülerde darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını anlayan Öksüz’ün, 16 Temmuz sabah saat 11.02'de sözde Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imamı Nurettin Oruç ile Öğretmenler Gazinosu'nun önünde bir grup darbeci askerleri uğurladığı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

GÜNDEM 20.07.2021, 12:57 21.07.2021, 11:43 Hanife
Adil Öksüz'ün darbe girişiminde Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı

FETÖ darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki görüntüleri ilk kez yayınlandı.

12 Temmuz’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Akıncı Üssü darbe girişimi davasının gerekçeli kararı tamamlandı. Dava delilleri arasında Öksüz’ün Akıncı Üssü’ndeki görüntüleri de bulunuyor.

Görüntü döküm belgesine göre gerekçeli kararda, firari Adil Öksüz’ün 15 Temmuz gecesi Ankara'da terör estiren pilotların talimat aldığı 143. Filo Komutanlığının güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Kamera kayıtlarında darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını anlayan Öksüz’ün, 16 Temmuz sabah saat 11.02'de Öğretmen Gazinosu'nun önünde sözde Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imamı Nurettin Oruç ile buluştuğu ve kısa bir süre burada kaldıktan sonra, bir grup darbeci asker tarafından uğurlandığı görülüyor.



Öksüz'ün firar etmeden önceki son görüntülerine yönelik "görüntü döküm belgesinde" şu tespitler yer aldı:

“Sivil kıyafetli olarak sanık Adil Öksüz'ün, elinde el çantası ve bir valizle, Öğretmen Gazinosu kapısının önünde toplanan büyük bir kalabalıkla konuştuğu, sanık Nurettin Oruç'unda elinde el çantasının bulunduğu, kapı önündeki kalabalık askeri grubun Öksüz ve Oruç’u uğurladıkları ve onların peşlerinden Öğretmen Gazinosu'nun bir anda boşaldığı görülüyor”

Bu görüntülerin önemi ise olay gecesi Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'nde olmadığını iddia eden darbecilerin yalan ifade verdiğini bir kez daha ortaya koydu.

Akın Öztürk de görüntülerde

Akıncı Üssü'ndeki güvenlik kameralarına, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski orgeneral Akın Öztürk de yansıdı.

Görüntülerde Öztürk, yanında koruması ve emir astsubayı ile saat 11.12'de Öğretmen Gazinosu'nun yanındaki odaya geçti.

Bir süre sonra odadan çıkan Öztürk,  darbe sanıkları arasından eski tuğamiral Hakan Evrim ve eski tuğgeneral Kubilay Selçuk ile konuştuktan sonra filodan ayrıldı.

Ayrıca görüntülerde darbe sanıklarından oluşan bir grubun, saat 11.22'de Öğretmen Gazinosu koridorundan filoyu terk ettiği görüldü.

Görüntü döküm belgesine göre 143. Filo Komutanlığının güvenlik kamera saatlerinin 47 dakika geride olduğu, bu nedenle ekrana yansıyan saatlere bu sürenin eklenmesi gerektiği vurgulandı.



Darbe girişiminden sonra kayıplara karıştı

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten FETÖ’nün sivil imamlardan Adil Öksüz, 15 Temmuz'dan sonra kayıplara karıştı.

Darbe girişimin bastırılmasının ardından kaçarken yakalanan Öksüz, sorgusunda Kahramankazan'a "arsa bakmaya" gittiğini iddia etti.

Öksüz, sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldıktan sonra Ankara'dan İstanbul'a geçip, buradan 19 Temmuz'da Sakarya Akyazı'daki kayınpederinin evine gitti ve bu tarihten sonra izine rastlanmadı.

Öksüz hakkında hazırlanan iddianamede,  ihanet girişiminden dört gün önce darbe planını örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in onayına sunduğu bilgisine de yer verildi. Öksüz, 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarından sorumlu tutuluyor.

Yorumlar (0)