Adana’da silahlı soygun! Kuyumcuyu vurup altınları çaldılar

Adana’da kuyumcu Hanifi Çetinkaya'yı vurup dükkanından 350 dolar ve yarım kiloya yakın çalan zanlılar, adresleri tespit edilerek yakalandı.

GÜNDEM 27.06.2022, 13:50 28.06.2022, 13:32
Adana’da silahlı soygun! Kuyumcuyu vurup altınları çaldılar

Olay, Adana’nın ilçelerinden olan Yüreğir’e bağlı Dedekorkut Mahallesi’nde, 14 Haziran günü saat 20.00 sularında meydana geldi. Motosiklet ile Çukurova Caddesi’nde bulunan kuyumcu dükkanına gelen cerrahi maskeli iki şahıs, tabanca ile iş yeri sahibi Hanifi Çetinkaya’yı “Kasayı hemen aç, yoksa seni öldürürüz” diye tehdit etti.

Panik oldu, iki bacağından vurdu

Olay sırasında panik olan şahıslardan biri, Çetinkaya’yı 2 bacağından vurdu. Zanlılar, camekanda bulunan yarım kilo altını ve 350 doları çantaya doldururken, Çetinkaya’nın yeğeni ve çırağı koşarak dışarı çıktı. Şüpheliler ise dükkana geldikleri motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı.

Gasp Büro Amirliği ekipleri gönderildi

Çevredekilerin durumu polise ihbar etmesi üzerine olay yerine Gasp Büro Amirliği ekipleri gönderildi. Yaralı Çetinkaya ise çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerine yakın bir özel bir hastaneye götürüldü.

Burada ilk müdahalesi gerçekleştirilen Çetinkaya, daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisi bittikten sonra taburcu edilen Çetinkaya’nın, sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Kimlikleri belirlendi, adreslerine operasyon düzenlendi

Edinilen bilgilere göre, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisler, zanlıların tehdit ve kasten yaralama suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Umut Özgün (19) ile Ali Turhak (25) olduğunu belirledi.

Şüphelilerin Seyhan Mahallesi’nd bulunan bir evde saklandığını tespit eden polis, adrese operasyon gerçekleştirdi. Polisin geldiğini gören zanlılar, evden çıkarak kaçmaya başladı. Polisin kovaladığı zanlılar ara sokakta yakalandı.

Evde gerçekleştirilen incelemede ise 350 dolar ve bir miktar altın ele geçirildi.

Altınları bozdurup harcadılar

Emniyete götürülen zanlıların, altınları bozdurup harcadıkları tespit edildi. İşlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilen Umut Özgün ile Ali Turhak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorumlar (0)