Adana’da peş peşe depremler: AFAD’dan açıklama

AFAD'dan tarafından açıklanan verilere göre, Adana'nın ilçesi Saimbeyli’de 4.5 ve sonrasında 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi.

GÜNDEM 12.05.2023, 12:55 14.05.2023, 09:54
Adana’da peş peşe depremler: AFAD’dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından sağlanan değerlendirmelere göre, Adana'da peş peşe depremler gerçekleştirdi.

3 dakika arayla gerçekleşti

Saat 11.33 sıralarında meydana gelen 4.5 şiddetinde meydana gelen deprem 7 kilometre derinlikte yaşandı. Saat 11.36'da gerçekleşen 4.3 şiddetindeki deprem ise 7.2 kilometre derinlikte meydana geldi.

“Saha araştırması devam ediyor”

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer, olumsuz bir durumun meydana gelmediğini ifade etti. Sezer, bölgede saha tarama faaliyetlerini sürdürüldüğünü belirtti.

Öte yandan AFAD, yurt genelinde depremleri son dakika olarak paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda AFAD, devamlı olarak vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor. Peki, deprem anında neler yapılmalı?

Panik yapmamak birinci öncelik olmalıdır. Sabitlenmemiş eşyalardan uzak durulması gerekmektedir. Eğer sabitlemesi yapılmış masa yanına veya koltuk gibi hacimli eşyaların yanına çömelmek ve hayat üçgeni oluşturulmalıdır. Başınızı korumak üzere iki elinizi kafanıza koymalı ya da bir koruyucu kullanmalısınız. Sarsıntı tamamen bitene kadar bekleyin. Pencere, cam gibi dışarıyı gören kapı ve duvarlardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üstünüze devrilecek her çeşitte eşyadan uzak durulması gerekmektedir.

Yorumlar (0)