Adana’da Kıbrıs gazisine yumruklu saldırı! “Ben bunu hak etmedim”

Adana trafiğinde bir özel halk otobüsünün şoförü ile anlaşmazlık yaşayan yüzde 95 engelli Kıbrıs gazisi, kırmızı ışıkta durduğu esnada yumruklu saldırıya uğradı. 

GÜNDEM 22.06.2022, 13:33 23.06.2022, 10:17
Adana’da Kıbrıs gazisine yumruklu saldırı! “Ben bunu hak etmedim”

İddiaya göre, Çukurova ilçesinde bulunan semt pazarına aracıyla gelen 69 yaşındaki Kıbrıs gazisi Kasım Aydın, alışverişini tamamladıktan sonra geri dönmek için harekete geçti. Arabasıyla bir süre ilerleyen yüzde 95 engelli Kıbrıs gazisi, bir özel halk otobüsünün önüne kırarak durak dışı yolcu alması üzerine öfkelendi. Otobüs şoförünü uyaran ve sözlü tartışmaya giren Aydın, ağır küfürlere ve hakaretlere maruz kaldı. 

Kırmızı ışıkta beklerken yumruklu saldırıya maruz kaldı

Tartışmanın uzamaması için tekrar aracına binerek yoluna devam eden Kıbrıs gazisi, yaklaşık 100 metre ilerideki trafik ışıklarında yeniden durdu. Aracının camı açık olan Aydın, kırmızı ışıkta beklerken otobüs şoförünün yumruklu saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonrası tekrar otobüse binerek bölgeden uzaklaşan otobüs şoförü, izini kaybettirmeyi başardı. 

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Yaşanan durum üzerine bölgedeki vatandaşlar tarafından polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulunuldu. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Aydın, ardından hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan incelemelerde 69 yaşındaki Kıbrıs gazisinin dişinin kırıldığı ve dudağının patladığı tespit edildi. Hastaneden darp raporu alan Kasım Aydın, ardından polis merkezine giderek otobüs şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu. Kısa süre içinde bulunarak emniyete getirilen otobüs şoförü, ifadesi alındıktan sonra yeniden serbest bırakıldı. 

“Bu şahsın hak ettiği cezayı çekmesini istiyorum”

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Kıbrıs gazisi Kasım Aydın, “Ben kırmızı ışıkta bekliyordum. O sırada otobüs şoförü araçtan inip arkadan gelmeye başlamış. Benim de camım açıktı. Bir anda suratıma çok sert bir yumruk attı. Neye uğradığımı şaşırdım. Ağzım, burnum komple kan revan içinde kaldı. Sonrasında hemen otobüsüne gitti, bölgeden kaçtı gitti. Ben bu ülkeye yıllarca hizmet verdim. Kıbrıs gazisi olarak vatana kendimi feda etmişim. Ben bunu hak etmedim. Devlet yetkililerimize sesleniyorum, lütfen bu adamın bana yaptığı muamele karşılıksız kalmasın. Bu şahsın hak ettiği cezayı çekmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Ne yazık ki gazisi olduğum kendi ülkemde böyle bir olayla karşılaştım”

Yumruk yediği anda büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşadığını dile getiren Aydın, “Ben trafikte böyle bir olayla karşılaşınca çok duygulandım. Ben 69 yaşındayım, hayatımda dayak yememiş bir insanım. Kıbrıs’ta mücadele ederken dahi ben her zaman en ön saflarda yer alan bir askerdim. Ülkem için elimden gelen her şeyi verdim. Ne yazık ki gazisi olduğum kendi ülkemde böyle bir olayla karşılaştım. Ben yaşlı bir insanım, yaşlı bir insana yumruk atmak ve hakaret etmek çok acı bir durum. Bu olayın acısını hala yüreğimde taşıyorum” şeklinde konuştu. 

“Benim gibi yaşlı birini bile merhamet etmeden dövüyorsa, bu adama yazıklar olsun”

Otobüs şoförü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve gerekli cezayı alması için elinden gelen mücadeleyi göstereceğini vurgulayan Kıbrıs gazisi Kasım Aydın, “Bu şahsın şoförlük lisansının bir an önce iptal edilmesini istiyorum. Kendisinden şikâyetçiyim. Bu adamın böyle bir psikoloji ile trafiğe çıkması çok tehlikeli. Bugün bir gaziye dahi bu hareketi yapan, yarın da bir başkasına daha beterini yapar. Ben bu ülke için kendini feda etmiş bir insanım. Benim gibi yaşlı birini bile merhamet etmeden dövüyorsa, bu adama yazıklar olsun. Devletimize ve ilgili makamlarımıza güveniyorum. Bu şahsın yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Bunu arzuluyorum ve bunu görmek istiyorum. İnşallah en kısa sürede güzel haberler duyarız” dedi. 

Yorumlar (0)