Adana’da kan donduran cinayet! Katil ve azmettirici aynı dolmuşta seyahat etti

Adana’da bir kişinin katili olduğu iddia edilen şahıs ve onu azmettirdiği söylenen zanlının olayın hemen ardından aynı dolmuşta yolculuk yaptığına dair görüntüler ortaya çıktı.

GÜNDEM 25.07.2022, 11:25 26.07.2022, 14:37
Adana’da kan donduran cinayet! Katil ve azmettirici aynı dolmuşta seyahat etti

Hadise, Adana’nın ilçesi olan Seyhan’a bağlı Yeni Mahalle’de 22 Şubat günü saat 10.30 sularında meydana geldi. İşe gitmek üzere evinden dışarı çıkan Yusuf Yosunkaya, 01 AHT 055 plakalı aracına bindiği esnada bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Silahlı saldırı sonrasında yaralanan Yosunkaya, kanlar içerisinde yere yığıldı. Silah seslerini işiten mahalleliler durumu 112 Acil ekiplerine bildirdi. Bölgeye sağlık ve polis ekipleri gönderilirken, şüpheli olay yerinden uzaklaştı. Sağlık çalışanlarının ilk müdahalesini gerçekleştirdiği Yosunkaya, ambulansla hastaneye götürüldü. Doktorların bütün müdahalelerine rağmen Yosunkaya, hayata tutunamadı.

Uzun süre pusuda beklemiş

Yaşananlar sonrasında inceleme başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın yaşandığı bölgede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleme altına aldı. Polis, zanlının Ömer K. (23) isimli bir kişi olduğunu ve kiralık bir araçla maktulün evinin önünde uzun süre beklediğini tespit etti. Zanlının Gazipaşa Mahallesi’nde hayatını sürdüren kayınpederinin evinde gizlendiğini belirleyen polis ekipleri, Ömer K.’yı adrese düzenledikleri baskında yakaladı. Gözaltına alınan şahıs emniyete sevk edilirken, dairede gerçekleştirilen incelemelerde ise saldırıda kullanılan tabanca ele geçirildi.

Tartışma yaşananınca azmettirdi

Polisin gerçekleştirdiği incelemelerde Yosunkaya’nın, silahlı saldırının bir hafta öncesinde dini nikahlı eşi ile ayrılık yaşadığı için Onur Ş.’ye, “Karını boşadın, onu bir çocukla orta yerde bıraktın” dediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Onur Ş. ile Yosunkaya’nın kavga ettiği, araya giren Ömer K.’nın da maktul tarafından dövüldüğü belirlendi. Yaşananların ardından Onur Ş.’nin Ömer K.’yı azmettirdiği iddia edildi. Olayın hemen ardından yakalanan Ömer K. ise tutuklandı.

İddiaları kabul etmedi, aynı dolmuşa bindi

Polis ekipleri bu defa da azmettirici şahsı arama çalışmalarına başladı. Polis olaydan 5 ay sonrasında firari Onur Ş.’yi Seyhan’a bağlı Reşatbey Mahallesi Vali Yolu Caddesi'nde olduğunu tespit etti. Firari zanlı polis ekiplerinin kendisini gördüğünü fark edince kaçmaya çalıştı fakat yakalandı. Onur Ş.’nin yapılan sorgusunda tarafına yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Fakat Onur Ş.’nin katil zanlısı Ömer K, ile Yosunkaya’yı öldürdükten sonra aynı dolmuşta bulunduğu ortaya çıktı. Beraber yolculuk yaptıkları anlar ise dolmuşun güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı.

Yorumlar (0)