Adana’da FETÖ operasyonu: 10 tutuklama

Adana merkezli 7 kentte FETÖ'ye karşı gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 72 kişiden 10'u tutuklandı, 62'si ise adli kontrol şartıyla gönderildi.

GÜNDEM 28.11.2022, 10:51 08.01.2023, 10:27
Adana’da FETÖ operasyonu: 10 tutuklama

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 21 Kasım günü bir operasyon düzenlenmiş ve 68 kişi yakalanmıştı. Yeni yapılan çalışma ile beraber 4 zanlı daha gözaltına alındı.

Polis takibine takılmamak için farklı yöntemler geliştirdiler

Soruşturma ile ilgili edinilen bilgilere göre, operasyonlarda gözaltına alınan 72 zanlıdan bazılarının "örgüt tabanını diri tutmak" adına gerçekleştirilen sohbet toplantılarında bulunduğu, içerisinde meslekten ihraç edilmiş olan polis, doktor ve farklı meslek gruplarından çalışanlarında olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden Dursun K'nin de diğer kişilerin katılım sağladığı toplantılarda "sohbet hocalığı" vazifesini üstlendiği iddia edildi.

Toplantılara katılım sağlayan şüphelilerin polis takibine takılmamak adına internet siteleri üzerinden haberleştikleri ve gizlilik içinde eylemlerini yaptıkları, cep telefonlarını devamlı olarak kapalı tuttukları tespit edildi.

Yurt dışına kaçırılması ve gizlenmeleri organize edilmiş

Zanlılar içerisinde meslekten ihraç edilmiş olan polis memuru Ramazan K'nin adına yakalama ve tutuklama kararı olan örgüt mensuplarının "gaybubet" evlerinde gizlenmesini ve yurt dışına çıkarılması çalışmalarını organize ettiği ifade edildi.

Örgüte dair gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde 2019’da 5 sene hapis cezası alan Adana'da eski bir oda başkanı olan Muammer Ç'nin oğlu Bahattin Ç'nin de söz konusu eski polis memuruna yardım ettiği iddia edildi.

Emniyette yapılan işlemlerin sonrasında adliyeye gönderilen şüphelilerden Bahattin Ç., Ramazan K. ve Dursun K’nın da içerisinde olduğu 10 kişi tutuklandı, 62 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Polis, soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen 3 şüpheliyi yakalamak adına çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)