Adana’da bir garip uyuşturucu operasyonu: Polisleri, polise şikâyet etmekle tehdit etti!

Adana'da evlerinde Hint keneviri üreten çift, ekipleri kapısında görünce vakit kazanabilmek için farklı yöntemlere başvurdu.

GÜNDEM 22.06.2022, 14:52 23.06.2022, 10:18
Adana’da bir garip uyuşturucu operasyonu: Polisleri, polise şikâyet etmekle tehdit etti!

Narkotik ekiplerinin zehir tacirleri ile mücadelesi devam ediyor. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, sokak satıcılığı ve uyuşturucu madde üretimi yapan 17 kişiyi belirledi.

Eş zamanlı baskın düzenlendi

Savcılığın zanlılar hakkında yakalama kararı vermesinin sonrasında harekete geçen ekipler, dün öğle vakitlerine tespit edilen 12 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

15 kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgilere göre Narkotik Şube ekipleri, baskın yaptıkları evlerde 15 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde narkotik köpeklerle gerçekleştirilen aramalarda, ruhsatsız 2 av tüfeği, 84,14 gram esrar, 199 kök Hint keneviri ve 0,78 gram metamfetamin ele geçirildi.

Polisi, polisle tehdit etti

Operasyon kapsamında şüpheli Savaş T.’nin (28), Seyhan ilçesi Barış Mahallesi’nde yer alan evine de baskın düzenlendi. Polis, evin kapısının açılmamasının ardından duvardan atlayarak bahçeye girdi.

Savaş T.’nin eşi D.T. (24), 2 katlı müstakil evin kapışana gelen polislere, “Siz kim oluyorsunuz? Polis olduğunuzu biz nasıl bilelim? Belki de teröristsiniz. Ben şimdi polisi arayacağım ve sizin hakkınızda şikâyette bulunacağım” dedi.

Polisi oyaladı, bitkileri söktü

Bu esnada Hint keneviri kokusu alan polis, evin balkon kapısını levye ile kırarak içeri girdi. Evde yapılan arama sonrasında ekipler, çatıdaki kümesin içerisinde saksılara ekilmiş 33 kök Hint kenevirinin söküldüğünü tespit etti.

Dövüş horozu besliyorlarmış

Gerçekleştirilen çalışmada saksılardan sökülen Hint kenevirleri, evin etrafına atılmış halde ele geçirildi. Bu sırada evin çatı kısmında dövüş horozları da bulundu. Polis ekipleri bununla ilgili de yasal işlem başlattı.

Gözaltına işlemleri başlatılan 15 kişi, sağlık kontrollerinin sonrasında sorgulanmak için emniyete sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 2 firari şüpheli için yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)