Adana’da baraj gölü yükseldi, kafeler sular altında kaldı

Adana’da yer alan Seyhan Baraj Gölü’nün su düzeyinde artış meydana gelince, göl çevresinde bulunan kafelerin bazı kısımları sular altında kaldı. İşletmeciler, sularla kapalı kalan dükkanların bazı kısımları için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

GÜNDEM 11.05.2022, 10:37 11.05.2022, 17:40
Adana’da baraj gölü yükseldi, kafeler sular altında kaldı

Kuraklık sebebiyle Seyhan barajı 500 metre kadar geriye çekilmişti. Geçtiğimiz haftadan itibaren Toros Dağlarında yağan karın havaların ısınmasıyla erimesi ve yağmurun bu yıl fazla yağması nedeniyle barajın su seviyesinde artış meydana geldi.

Seyhan Baraj Gölü üzerinde bulunan Amerikan Adası'ndaki şirketlere ait kameriyeler, çocuk oyun alanları ve masalar 8 Mayıs Pazar gününden sonra adeta suyun içerisinde kayboldu. Dükkanlarına ait olan bazı kısımların yükselen suyun içerisinde kaldığını belirten esnaf, alabildiği kadar eşyasını kurtardı. Dronun çekim yaptığı yerde suların kapladığı işletmeler görüntülendi.

“Son bir haftadır en yüksek seviyesinde”

Amerikan adasına hafta sonunu değerlendirmek için piknik yapmaya gelen vatandaşlarda adanın belirli kısımlarının sular altında kaldığını öğrenince farklı alanlara gitmek durumunda kaldığı da belirlendi.

Ada üzerinde işletmesi olan ve uzun bir zamandır kafe işletmeciliği yapan Burhan Yalçın, “Su düzeyi gün geçtikçe yükselmeye başladı fakat şu son bir haftalık süreçte en üst seviyesini gördü. Masa, sandalye ve bazı kısımlar şu anda suyun altında kaldı. Sadece 2 gün içerisinde her yeri sular kapladı. Bu durum yaşanınca da halkımız artık gelemez oldu. Vatandaşlar buraya çarşının canlılığı için gelirdi fakat sular kaplayınca insanlarda gelmemeye başladı. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok maalesef. Sıcakların gelmesini bekliyoruz suların buharlaşması için” ifadelerini kullandı.

“Baraj kapakları açılsın”

Aynı yerde işletmecilik yapan Emin Ozan Ataseven ise suların boşalması için baraj kapaklarının açılmasının gerektiğine vurgu yaptı. Ozan Ataseven, “Şu anda yetkililerden sadece baraj kapaklarını açmalarını talep ediyoruz. Şu anda bizim çoğu eşyamıza zarar geliyor. Çalışan miktarımız normalde 15 fakat şu an iş olmadığından dolayı onlarda gelmiyor. Sadece biz değil, buradaki bütün işletmeler bu şekilde. Öğle vakitlerinde çoğunlukla 40-45 masamızın dolu olurdu fakat şu an hiç kimse gelmiyor” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)