Adana'da akılalmaz olay! Öldü sanılan bebek mezarlık yolunda canlandı

Adana'da, 5 aylık hamile olduğu belirtilen kadının düşük sebebiyle hayatını kaybettiği zannedilen bebeği, defin öncesinde ağlama seslerinin duyulması üzerine yaşadığı anlaşılarak hastaneye götürülerek tedaviye alındı. 

GÜNDEM 04.01.2022, 09:26 04.01.2022, 09:32
Adana'da akılalmaz olay! Öldü sanılan bebek mezarlık yolunda canlandı

5 aylık hamile kadın 32 yaşındaki Melek Sert, şiddetli sancı şikayeti sebebiyle 27 Aralık’ta Yüreğir Devlet Hastanesine gitti.

Düşük yaptığı söylendi

3 günlük tedavisinden sonra taburcu olan Sert, rahatsızlığının sürmesi sonrası 31 Aralık'ta Seyhan Devlet Hastanesi Marsa Kadın Hastalıkları ve Doğum Ek Hizmet Binası'nda tedavi altına alındı.

Dün hastane görevlileri, 34 yaşındaki baba baba Hasan Sert'i arayarak, eşinin düşük yaptığını ve bebeğin hayatını kaybettiğini iletti.

Mezarlıkta ağlama sesi duyuldu

Hastaneden bebeğin cenazesini alan baba Sert, defin için gittiği Yüreğir ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Herekli Mahalle Mezarlığına gittiği esnada ağlama seslerini duydu.

Bebeğin ağladığını gören Sert, hemen durumu sağlık ekibine haber verdi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaşadığı görülen bebeği Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına aldı.

“Sesi duyunca inanamadım, besmele çektim”

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan baba Sert, öldü zannettiği bebeği için mezar yerinin bile kazıldığını ifade ederek, "Ölüm raporuyla bebeğimi aldım, kefenliydi. Defnetmek için köye gittiğim esnada ağlama sesi geldi. İlk başta inanamadım. Yeniden ağlama sesleri gelince tekrar inanamadım, bu sefer besmele çektim. Üçüncü defa ses gelince kefeni açtım. Baktığım zaman çocuğun kalbi atıyordu, yaşıyordu. Hemen ekipleri aradım." sözlerini kullandı.

Dün bebeğin tedavisine başlandığını belirten Sert, bebeğinin şu an kan değerlerinin düşük olduğunu fakat bugün durumunun iyiye gittiğini söyledi. Öte yandan olaya ilişkin sorumlulardan şikayetçi olduklarını da dile getirdi.

“Öldüğünü ilettiler”

Zor günlerden geçtiğini söyleyen anne Melek Sert ise şunları söyledi:

"Sabah saatlerinde hastanede uyandığım zaman sancılarım şiddetlendi. Bebek ciddi biçimde hareket ediyordu. Hemen doğum başladı. Hemşire bebeği aldı, bir şey soramadım. Hemen eşimi aradım, düşük yaptığımı, çocuğun durumunu sormadığımı aktardım. Eşim hastaneye gelince eşime bebeğin hayatını kaybettiğini söylediler. Ben de ‘Çocuğumuzun bir mezarı olsun’ dedim. O da mezara giderken bebeğin yaşadığını gördü. Eşimin konuştuğu hemşire ‘Öyle bir şey imkansız, hayır. 2 saatten fazla bebek yaşayamaz' demiş. Fakat şu an çok şükür yaşıyor, inşallah hayatta kalacak, yaşamaya devam edecek. Allaha güveniyoruz, şu an evimizde bekliyoruz."

Kendisiyle hastanede yeteri kadar ilgilenilmediğini öne süren Sert, suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Yorumlar (0)