Adana’da 200 bin liralık aracı 10 bin liraya aldılar!

Adana’da 200 bin liralık lüks araçları dönemin icra müdürünün yardımıyla 10 bin lira gibi düşük ücretlere satın aldıkları belirlenen bir çete çökertildi.

GÜNDEM 11.03.2021, 13:10 12.03.2021, 09:15
Adana’da 200 bin liralık aracı 10 bin liraya aldılar!

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri icralık araçların satışlarında usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçti. 

3 ay takip edildiler

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından icra müdürlüğünde icralık araçlar üzerinden usulsüzlük yapıldığı ve haksız kazanç elde edildiği ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında icralık araç suç örgütünü 3 ay öncesinden teknik ve fiziki takibe alan Mali Büro Amirliği ekipleri, yapılan usulsüzlükleri deşifre etti.

Mali Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda suç örgütünün liderliğini iş adamı Mehmet A.’nın yaptığı belirlendi

Birçok ilde eş zamanlı operasyon yapıldı

Haksız kazanç elde eden suç örgütünün deşifre edilmesinden hemen sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, çete lideri Mehmet A. ve emekli icra müdürü Emine İ.’nin de içlerinde olduğu 21 şüpheliyi yakalamak için 9 Mart günü Adana merkezli Mersin, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Bolu, Düzce ve Ankara’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

Şüphelilerin bulunduğu tespit edilen adreslere yapılan baskınlarda Mehmet A. ve Emine İ.’nin de içlerinde yer aldığı 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Borç senetleri düzenlemişler

Suç örgütünün usul dışı nasıl gelir sağladıkları da operasyon sonucunda ortaya çıkarıldı. Borç batağına saplanmış ve ödeme imkânı olmayan kişilerin araçlarına ipotek koyulması şartıyla söz konusu çetenin lideri Mehmet A.’ya ulaştıkları ve göstermelik olarak 2-3 bin TL’lik borç senedi düzenledikleri tespit edildi. 

Suç örgütü üyeleri daha sonra bölgede yediemin otoparkının olmaması nedeniyle araçları icra müdürü Emine İ.’nin nezaretinde yediemin olarak görevlendirilen kişilerce belirlenen yerlere götürdü. Burada araçların tüm motor ve elektronik aksamının söküldüğü ve satışa çıkarıldığı belirlendi. Çete üyelerinin bu yöntemlerle 200 bin liralık araçların 10 ila 20 bin liraya satın alındığı, daha sonra da sökülen parçalarının yeniden birleştirilerek piyasa fiyatına satıldığı tespit edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3’ü kadın 18 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar (0)