Adana merkezli 8 ilde 'internet dolandırıcılığı' operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı

Adana merkezli olmak üzere 8 ilde, internet siteleri üzerinden aslında olmayan ürünlerle ilgili sahte satış ilanı vererek dolandırıcılık yaptığı belirlenen 37 şüphelinin gözaltına alınması için operasyon gerçekleştirildi.

GÜNDEM 27.07.2021, 07:38 27.07.2021, 16:51
Adana merkezli 8 ilde 'internet dolandırıcılığı' operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı

Adana merkezli 8 ilde, internetten dolandırıcılık soruşturması kapsamında 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

93 kişi, 250 bin TL tutarında dolandırıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, ürün satışı gerçekleştirilen sosyal medya hesapları ve internet siteleri yoluyla, aslında olmayan ekran kartı, bilgisayar, telefon, oto yedek parça gibi elektronik eşyaların sahte satış ilanını vererek dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik bir operasyon başlattı.

Bu çerçevede yapılan incelemelerde şüphelilerin, hakim, asker ve polis gibi kişilerin de bulunduğu 93 kişiyi 250 bin TL tutarında dolandırdığı belirlendi.

37 kişiye gözaltı kararı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda "Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılmasıyla ilan dolandırıcılığı" yaptıkları belirlenen 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Adana merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda ekipler, İstanbul, Kütahya, Konya, Edirne, Bursa, Antalya ve Ankara’da şüphelilerin bulundukları adreslere eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan bazı şüpheliler, sağlık kontrolünden sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yorumlar (0)