Adana'daki terör operasyonu

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden biri Suriyeli 3'ü tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

GÜNDEM 31.10.2019, 11:51
Adana'daki terör operasyonu

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 zanlıdan, biri Suriyeli olmak üzere 3'ü tutuklandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 6 gün önce (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi) düzenlenen operasyon kapsamında bir şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10'a ulaştı.

Adana Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan zanlılar H.A, H.İ.Ö, M.Y, İ.H.D, A.O, B.Ş, M.K, H.Y, A.Ş. ve G.Ş. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolü yapıldıktan sonra adliyeye götürüldü.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden H.İ.Ö, A.O. ve yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı ve örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı ileri sürülen Suriye uyruklu G.Ş. tutuklandı. Diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

Yaklaşık 5 aydır teknik ve fiziki takibe alınan şüphelilerin eylem arayışında olduğu ve bu amaçla keşif çalışması yaptığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddia edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 25 Ekim'de şafak vakti özel harekat polislerinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, bazı dijital materyaller ele geçirilmiş, biri Suriye uyruklu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)