Adana'da şehit mezarlarına alçak saldırı

15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen polis memuru ikizler Mehmet ve Ahmet Oruç ile akrabalarının mezar taşları kırılarak tahrip edildi.

GÜNDEM 21.02.2021, 18:24 22.02.2021, 14:59
Adana'da şehit mezarlarına alçak saldırı

Adana'ya bağlı Yüreğir ilçesinde bulunan Ali Hocalı Mahallesi’ndeki 15 Temmuz şehitleri Mehmet ve Ahmet Oruç kardeşler ile akrabalarına ait mezar taşları, bugün kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

Söz konusu olay, mezarlık ziyaretinde bulunan bir yurttaşın mezar taşlarının tahrip edildiğini görerek durumu güvenlik güçlerine bildirmesiyle ortaya çıktı.

77 mezar zarar gördü

Olay mahalline gelen emniyet güçleri, şehit ikiz polis memurları ile akrabalarına ait olan 77 mezar taşının kırılıp tahrip edildiğini tespit etti.

"Bu yapılacak şey mi?"

2016 yılındaki FETÖ darbe girişiminde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı’ndaki tesislerinin F-16 savaş uçakları tarafından bombalanması neticesinde şehit olan ikizlerin babası Ali Oruç, "Evlatlarım size ne yaptı, Türkiye için şehit düştüler. Hainler, bu yapılacak şey mi?" diyerek isyan etti.

Gözyaşlarını tutamadı

Şehit ikizlerin acılı babası, eski Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı telefonla arayıp olanları anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların tespit edilmesi için geniş çaplı inceleme başlatıldı.




 

Yorumlar (0)