Adana'da PKK operasyonu! HDP'li yöneticiler de gözaltında

Adana’da terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonda, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı ve HDP İl Eş Başkanlarının da aralarında olduğu 38 kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi.  

GÜNDEM 27.06.2022, 08:49 27.06.2022, 13:57
Adana'da PKK operasyonu! HDP'li yöneticiler de gözaltında

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK'nın Çukurova yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine ilişkin çalışma gerçekleştirildi. 38 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi. 

Belediye ve HDP görevlileri gözaltında

HDP Adana İl Eş Başkanları Mehmet K. ile birlikte Helin K. ve Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda B.’nin de aralarında yer aldığı şüphelilerin yakalanması amacıyla sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Polis ekipleri, şüphelileri yere yatırıp etkisiz hale getirdi ve gözaltına aldı. Operasyon sonucunda, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda B. ve HDP Adana İl Eş Başkanları Mehmet K. ile Helin K.’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri, Seyhan Belediyesi’nde başkan yardımcısının odasında da arama gerçekleştirdi. Polisin araması sürüyor. 

“Siz daha iyi bilirsiniz?”

Funda B., basının 'Neden gözaltına alındınız?' şeklindeki sorusuna, “Siz daha iyi bilirsiniz” cevabını verirken, basın mensubunun 'PKK operasyonu kapsamında gözaltına alındınız' sözlerini kullanması sonrasında Funda B., “O sizsiniz” sözleriyle tepki gösterdi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulamaları yapılması için emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)