Adana'da DEAŞ'a gece baskını!

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı bulunan 6 zanlı için operasyon düzenlendi.

GÜNDEM 12.01.2021, 08:24 13.01.2021, 09:13
Adana'da DEAŞ'a gece baskını!

Adana'da DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Suriye ve Irak uyruklu 6 zanlı hakkında gözaltına alınmaları kararı çıkarıldı.

TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri, DEAŞ terör örgütü adına Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdikleri değerlendirilen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Terörle Mücadele ekipleri, terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyette bulundukları ve faaliyet göstermeye devam ettikleri yönünde bilgiler olan 3'ü Iraklı 3'ü Suriyeli toplam 6 zanlının Adana'daki adreslerini belirledi.

TEM ekipleri, şafak vakti yaklaşırken PÖH (Polis ÖZel Harekât) ekiplerinin de desteğiyle zanlıların evlerine baskında bulundular. Kapılar koçbaşlarıyla kırıldı ve evlere girildi. Evlerde gerçekleştirilen aramalarda dijital materyaller ele geçirildi.

Operasyonda gözaltı uygulanan bazı zanlılar, götürüldükleri Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)