Adana'da bomba patladı

Adana'nın Seyhan ilçesinde kaldırım kenarında bomba patladı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi, park hâlindeki minibüsün altında saklanırken yakalandı.

GÜNDEM 20.11.2019, 06:45 20.11.2019, 07:05
Adana'da bomba patladı

Adana'nın Seyhan ilçesinde kaldırım kenarına bırakılan EYP (el yapımı patlayıcı) büyük bir gürültü ile patladı. EYP'nin infilak etmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın yakınında bulunan iki otomobilde hasar oluştu. 

Edinilen bilgilere göre, Adana merkez Seyhan ilçesi Şinasi Efendi Caddesi'nde büyük bir patlama meydana gelmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi.

Polis ekipleri, yaptıkları incelemede patlamanın EYP (el yapımı patlayıcı) kaynaklığı olduğu belirlendi. Polis ekipleri bombanın infilak etmesi sonucu iki otomobilin hasar gördüğünü belirledi. Polis ekipleri, EYP'nin bilye ile güçlendirildiğini tespit etti.

Olayla ilgili araştırmalarını sürdüren polis ekiplerinin, görgü şahitlerinin ifadesi ve güvenlik kamerası kayıtları doğrultusunda yaptığı çalışmada, şüphelinin eşkalini belirledi. Belirlenen eşkal üzerine yoğunlaşan polis ekipleri, saldırganın yabancı uyruklu olduğunu tespit etti.

Zanlının olay sonrası bindiği taksiyi bulan polis ekipleri, patlamanın yaşandığı bölgeye bağlantısı bulunan yollarda araştırmalarını sürdürürken şahsı Sakarya Mahallesi'nde fark etti. 

Zanlı, "dur" ihtarına rağmen ara sokaklara kaçmaya başladı. Şüphelinin elindeki çantayı refüje atarak gözden kaybolması üzerine bölgeye bomba imha uzmanlarından oluşan polis ekipleri yönlendirildi.

Şüphelinin çantayı attığı sokaktaki trafik akışını kesen ve giriş çıkışları kapatan polis ekipleri, şüpheli çantayı fünye ile imha etti. Çantada kaçan şüpheliye ait olduğu düşünülen mont bulundu. Bu sırada olay yerine özel harekat polisleri geldi.

Zanlı park hâlindeki minibüsün altında saklanırken yakalandı

Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, olayın ardından şüphelinin en son görüldüğü sokağa gelerek arama çalışmalarını yönlendirdi.

Polis ekipleri, Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatları doğrultusunda sokaktaki evlerin bodrumlarında ve damlarında zanlıyı aradı. 

Şüphelinin kaçarken sürekli kıyafet değiştirdiğini belirleyen polis ekipleri, aramalar sırasında zanlıya ait başka bir mont buldu.

Polis ekipleri yol kenarındaki araçların altlarını tek tek kontrol etmeye başladı. Polis ekipleri, şüpheliyi park hâlindeki bir minibüsün altında saklanırken yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sokağa çıkan vatandaşlar ise, Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve polis ekiplerini alkışlarla kutladı.

Bir iş yerinde bekçi olarak görev yapan görgü şahidi ise gazetecilere şu açıklamada bulundu:
"İki kişi yanıma gelerek bana tuvalete gitmek istediğini söyledi. İçlerinden biri yabancıydı. Bir kişi araçların yanından, kaldırımın sağ tarafından yürüdü. Gezindiği yerden kısa süre sonra ayrıldı. İki dakika sonra da patlama oldu."

Yorumlar (0)