Adana, bu yılın en yüksek sıcaklık derecesini gördü! Parklara akın ettiler

Havaların aniden ısınmasıyla beraber termometreler, Adana'da 43 dereceyi gösterdi. Dışarıda bulunan çok az sayıda vatandaş, parklarda gölge alanlarda serinlemeye çalıştı.

GÜNDEM 27.05.2022, 17:31
Adana, bu yılın en yüksek sıcaklık derecesini gördü! Parklara akın ettiler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerine bakıldığında, en yüksek sıcaklık Adana'da, 12.00 ile 15.00 arasında 37 derece olarak ölçüldü. 

Vatandaşlar, ağaçların altına sığındı

Termometreler, güneş altında ise 43 dereceyi gösterdi. Öğlen yüzde 25 olarak ölçülen nem oranının, gece saatlerinde de yüzde 91’e çıkacağı açıklandı. Hissedilen sıcaklığın 43 dereceyi geçtiği Adana’da, şehir merkezi adeta boşaldı. Şehrin en işlek alanlarından biri olarak değerlendirilen Atatürk Parkı ve Atatürk Caddesi’nde çok az sayıda vatandaş dışarıda görüldü. Bu nedenle şehir merkezi hayalet şehri andırdı. Dışarı çıkan çok az sayıda Adanalı ise ağaçların altında gölge alanlarda güneşten korundu.

“Yayla evi aldım, ben rahatım”

Parkta gölgede serinleyen Adanalı vatandaş Hasan Baytan, 2 gün sonra yaylaya gideceği belirtti ve “Bizler yaylacıyız. Buradakilere çok üzülüyorum. Herkese önerim emekli olmadan evvel yayla evi alsınlar. Adana’dakiler mutlaka yayla evi alsınlar. Ben 1978’de yayla evi satın aldım ve şu an rahatım. İki gün sonra oraya gideceğiz ve alışveriş için çarşıya çıktım” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)