Adalet Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

Ramazan Bayramı sebebiyle 3 ila 8 Mayıs tarihleri arasında cezaevlerinde açık görüşe izin verilecek.

GÜNDEM 28.04.2022, 18:20
Adalet Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzasının bulunduğu Ramazan Bayramı Açık Görüş Genelgesi, illerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına iletildi.

Genelge doğrultusunda, koronavirüs salgını sebebiyle infaz ve ceza kurumlarında bir süredir izin verilmeyen açık görüşler, Ramazan Bayramı hasebiyle 3 ila 8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Koronavirüs temaslı ve pozitif olan tutuklu ve hükümlülerin açık görüş hakları ise gizli kalmak üzere ileri bir tarihe ertelenecek.

Hijyen kurallarına dikkat edilecek

Her ziyaretin ardından 15 dakika boyunca görüşme yapılan alan havalandırılacak, ziyaretçiler ile tutuklu ve hükümlülerin temas ettiği alanlar temizlik malzemeleriyle temizlenecek. 

Görüş yeri ve ziyaretçilerin olduğu diğer bölgelere yeterli miktarda el dezenfektanı konumlandırılacak.

Açık görüşler, genç ve yetişkin hükümlü, tutuklu ve hükümözlüler için görüş süresi 30 dakikadan az ve 1,5 saatten çok, çocuk tutuklu, hükümlü ve hükümözlüler için ise bir saatten az ve 3 saatten çok olmamak üzere 09.00 ila 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Genelge doğrultusunda, ziyaretçi kabulünden mahrum bırakma ve hücreye yerleştirilme disiplin cezası kesinlik kazanıp da bu cezaları infaz edilen tutuklu ve hükümlüler açık görüşten faydalanamayacak. 

Yorumlar (0)