Adalet Bakanı Gül, “Yatırımcılar hukuk güvenliği istiyor”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancıların ilk olarak hukuk güvenliği istediklerini söyledi.

GÜNDEM 03.03.2021, 11:20 03.03.2021, 18:06
Adalet Bakanı Gül, “Yatırımcılar hukuk güvenliği istiyor”

Anayasal hak ve güvencelerin ekonomiye de direkt etki ettiğini ifade den Bakan Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı'nın bu anlamda son derece önemli olduğuna vurgu yatı.

Ekonomik yatırımların artmasının demokrasi ve hukuk güvenliği ile doğrudan ilişkili olduğunun altını çizen Gül, bu kavramların uygulanabilirliği ile ülkeye gelen yatırımların daha fazla olacağına dikkat çekti.

Yabancı yatırımcı hukuk güvenliği istiyor

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım gerçekleştirmeden önce ilk olarak hukuk güvenliği istediğini belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu anlamda İnsan Hakları Eylem Planı'nda en önemli başlığın hukuk olduğuna işaret etti.

Vatandaşların beklentilerini göz ardı edemeyiz

Ekonomi ve hukukun iç içe kavramlar olduğunu kaydeden Bakan Gül, bu bağlamda vatandaşların beklentilerinin göz ardı edilemeyeceğini ifade ederek, “Bir ülkede demokrasi açığı varsa o ülkede bütçe açığı var demektir. Eğer demokrasi artarsa sofradaki ekmek artar. Özgürlükler artarsa sofradaki ekmeğimiz, işimiz, aşımız artar” dedi.

Hukuk güvenliği nerdeyse yatırımcı oraya gider

Yatırımcıların hukuk ve insan hakları güvenliğinin olduğu yere gittiğini dile getiren Gül, “Devletlerin bedava yatırım yapın, hatta üstüne para verip gelin burada yatırım yapın diyerek yatırımcıların teşvik edildiği ülkeler var. Ama o ülkelerde demokrasi eksik ve anayasası güçlü olmadığından dolayı o ülkelere yatırımcı gitmiyor. Eğer hukuk istikrarı varsa ekonomik istikrar da vardır. Dolayısıyla hukuk ve anayasanın eksikliğini su, ekmek, hava, oksijen gibi hissetmeyiz. Eksikliğini ancak bunlar olmayınca hissederiz.” diye konuştu.

Hukuk güvenliği en temel unsurdur

İnsan Hakları Eylem Planı'nda hukuk güvenliğinin en temel unsur olduğunun altını çizen Gül, “Hukuk güvenliği olunca insanların özgürlükleri, güvenlikleri, ekonomik yatırımlar, işi, aşı güvence altındadır” dedi.

Yorumlar (0)