Adalet Bakanı Gül'den 'yeni anayasa' açıklaması

Adalet Bakanı Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasayı işaret etmesi hepimiz için heyecan verici bir müjdedir." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 01.02.2021, 22:53 02.02.2021, 13:03
Adalet Bakanı Gül'den 'yeni anayasa' açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gerçekleştirdiği açıklamada, "Hukuk reformumuzun temel amaçlarından yeni, demokratik, sivil anayasayı hayata geçirmek, evlatlarımıza bırakacağımız en değerli miras olacak." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı gelmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından 'yeni anayasa' açıklamasında bulunmuş, "Ülkemizde problemlerin kaynağının, 1960 yılından bu yana darbecilerce yapılan anayasalar olduğu herkesin malumudur. Bunun için, daha evvel yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa faaliyetleri milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin ortak paydasında olmalıdır ve milletin takdirine sunulması lazımdır. Türkiye'nin bu fırsatı kaçırmasından dolayı üzgünüz. Belki de Türkiye'de yeni bir anayasa tartışmasına başlanmalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile bir uzlaşma sağlarsak, yeni anayasa için harekete geçebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.


 

Yorumlar (0)