Adalet Bakanı Gül'den 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması

Adalet Bakanı Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, kadını hedef alan şiddetle mücadelede kararlılığının tam olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 20.03.2021, 18:00
Adalet Bakanı Gül'den 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ülkemizin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması ile ilgili olarak kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Bakan Gül, uluslararası sözleşmelerin yürürlüğe konulması ve onayı usulünün hukuk açısından oldukça net olduğunu ifade etti.

"Kadını hedef alan şiddetle mücadelede kararlığımız tam"

Adalet Bakanı Gül, "Meclis katılmaya onay verir, yürütme de bunu bir kararla uygulamaya koyar. Yürürlüğün aynı biçimde feshi ve durdurulması, tamamıyla yürütmenin yetkisi altındadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kadını hedef alan şiddetle mücadelede kararlılığımız tamdır. Mağdur kadınlar hakkında adli süreçteki koruma kalkanını her geçen gün biraz daha kuvvetlendiriyoruz. Bizim açımızdan kadını hedef alan şiddetle mücadele, bir insan hakları mücadelesidir. Bu anlayış ile bütün kurumlarımızla birlikte toplumsal dokumuzu, aileyi, insanımızın onurunu korumayı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)