Adalet Bakanı Gül, Avukatlar Günü’nü kutladı

5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avukatlar Günü’nü kutladı.

GÜNDEM 05.04.2021, 11:36 05.04.2021, 15:06
Adalet Bakanı Gül, Avukatlar Günü’nü kutladı

Gül, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle mesaj yayınlayan kutlama mesajında avukatlığın hak arayışın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

“Avukatlık, hak ve özgürlüklerin güvencesidir”

Avukatlık mesleğinin el üstünde tutularak daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirterek Avukatlığın özgürlük ve hakların güvencesi olduğunu söyledi. 

“Avukatlık mesleğini güçlendirici adımlar atmayı sürdüreceğiz”

Yargı reformları ile beraber Avukatlık mesleğinin daha da güçlendirilmeye devam edeceğini kaydeden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, " Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaştığı İnsan Hakları Eylem Planı'nda halkımıza verilen avukatlık hizmetlerindeki kalitenin daha da artırılması maksadıyla köklü ve yapısal bir takım yenlikler ortaya konuldu. Milletimizin yargıya olan güvenleri savunma makamına ve avukatlarımıza olan güvenle eşdeğer orantıdadır. Avukatlık mesleği adalet mülkün, savunma ise adaletin temeli anlayışı üzerinde yükselmektedir” dedi.

“Hukuk sistemi daha da ileriye taşınacak”

Türkiye’deki mevcut hukuk sisteminin tüm paydaşları ile beraber daha güçlü bir şekilde ileriye taşınacağını belirten Bakan Gül, "Milletimizin, hukuk önünde hak ve eşitlik arama hakkının yegâne teminatı olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşamlarını hukuka ve adalete adamış, hayatları oyunca onuruyla hizmet etmiş, şuan da aramızda bulunmayan tüm avukatları ve yargı mensuplarını ise rahmetle anıyorum. Hâlihazırda bu kutsal göreve devam eden saygıdeğer meslektaşlarımıza ise başarı, sağlık ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerine yerdi.

Yorumlar (0)