Adalet Bakanı Bozdağ'dan, FETÖ elebaşı açıklaması: İade şartları oluşmuş durumda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ ile mücadelenin etkin ve aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bozdağ ayrıca FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi için bütün şartların oluştuğunu ifade etti. 

GÜNDEM 19.03.2022, 14:14
Adalet Bakanı Bozdağ'dan, FETÖ elebaşı açıklaması: İade şartları oluşmuş durumda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’ye yönelik verilen mücadele ile ilgili konuştu.

“FETÖ ile etkin mücadele devam edecek”

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, Türkiye ve ABD arasındaki Adli Yardımlaşma Anlaşması'nın şartlarının oluştuğunu söyledi.

FETÖ ile bugüne kadar aralıksız ve etkin bir biçimde mücadele edeceklerine dikkat çeken Bekir Bozdağ, her türlü suçu ve fitneyi işleyenlere karşı mücadele etmenin; milletin ve devletin hakkını korumak olduğunu dile getirdi.

“İade şartları oluştu”

FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleriyle Türkiye'nin sürekli, kararlı ve etkin bir mücadeleyi devam ettirmek zorunda olduğuna dikkat çeken Bakan Bozdağ, terör örgütü başı Gülen'in iadesine yönelik talepleri, Türkiye'nin şu ana kadar yaptığı girişimleri hatırlattı.

Adalet Bakanı görevini aldığı önceki dönemlerde, iki defa ABD'li mevkidaşıyla bu konuda görüştüğünü belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız, bu konuyu muhataplarıyla her görüşmesinde dile getirdi. Dışişleri Bakanımız da öyle, Abdulhamit Gül Bey de ayrıca dile getirdi. Türkiye, sürekli olarak bu konuyu gündemde tuttu ve ısrarlı bir biçimde iadesini talep ediyor. İadeyle ilgili Türkiye ve ABD arasındaki Adli Yardımlaşma Anlaşması'nın şartları oluşmuş durumdadır. ABD’li yetkililer tarafından 'Şartlar yok' açıklamalarından sonra biz şartların tam anlamıyla oluştuğunu ispat ettik. Gereğinden çok önlerine delil koyduk. 'Siz gönderin, mahkeme karar versin. Şartlar yoksa bile mahkeme reddeder.' Talebimize rağmen ABD Adalet Bakanlığı, mahkemeye bunu göndermedi.”

Yorumlar (0)