Adalar’a çok sayıda polis sevk edildi, fayton kullanımı durduruldu!

Adalar'da 3 aylık zaman dilimi boyunca faytonlarla at koşulmasının durdurulduğu duyuruldu. Büyükada’ya çevik kuvvet polisi sevk edildi. Faytoncular duruma tepkili…

GÜNDEM 21.12.2019, 00:17
Adalar’a çok sayıda polis sevk edildi, fayton kullanımı durduruldu!

Adalar’da 3 ay süreyle fayton kullanımları durduruldu. Büyükada’ya çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Fayton sahipleri Büyükada meydanında toplandı. 

“Tedbirleri kararlıkla uygulayacağız”

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal ile durumu istişare ettikten sonra basın açıklaması yaptı. Ayhan, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Birçok farklı kurumu ilgilendiren konular var. Şu bir realite. Adalarımızda 81 atımız sonbahar ayındaki ruam taramasından dolayı itlaf edilmek zorunda kaldı. Bundan dolayı da hepimiz üzüntülüyüz. Adalar'da bulunan fayton esnafımız da bundan dolayı üzüntülü. Adalar'da hijyeni minimum seviyeden maksimum seviyeye çıkarmadığımız sürece bunu yaşayacağız. Bunun yaşanmaması için de alınan tedbiri kararlılıkla uygulayacağız”

"Kararı uygulayacağız"

Ayhan, verilen kararın harfiyen uygulanacağını, "Biz 3 ay süreyle faytonlara atların koşulmasını durduruyoruz. Atlar ahırlarına geçecek. Orada barındırılmış olacak. Şu saat itibarıyla kararı uygulayacağız" sözleriyle ifade etti.

"Alanı terk etmeyeceğiz"

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, durumu protesto ettiklerini ve alanı terk etmeyeceklerini şu sözlerle aktardı:
"Biz alanı terk etmeyeceğiz. Polise mukavemet göstermeyeceğiz. Polisimiz devletimizin polisidir. Ancak alanı boş bırakmak istemiyoruz. Bu toplu taşıma hizmetleri Adalar'da faytoncu esnafınındır. Kurul kararı, meclis kararı vardır. Kurul kararı kanun hükmündedir. O nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin buraya elektrikli araç göndermesini doğru bulmuyoruz. Bu alanı da boşaltmayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili ve yetkilileri gelir bir, iki gün içinde bu meseleyi çözeriz. Hayır biz bu meseleye yaklaşmıyoruz zorla biz bu işi kaldıracağız diyorlarsa ben ve tüm faytoncu esnafı arkadaşlar eşlerimiz ve çocuklarımızla beraber bu iş sonlanana kadar bu saatin önünde açlık eylemi başlatacağız. Tüm atları da adaya serbest şekilde bırakacağız."

"Açlık grevine gideceğiz"

Fayton sahibi Veysi Polat, "Evime ekmek götüreceğim. Çocuğuma okul harçlığı vereceğim, veremiyorum. Çalışacağım ki götüreceğim. Çalışmadığımız zaman ne öğrencimizi okutabileceğiz ne evimize ekmek götürebiliriz. Açlık grevine gideceğiz, yapacağımız başka bir şey yok. Çocuklarımızı getireceğiz açlık grevine gideceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)