Acemi ere "Çök, kalk" yaptıran askerler hakkında karar!

Askerliğini yapmış her vatan evladının yaşadığı "devrecilik işkencesi" sosyal medyada patlayınca MSB'nin talimatıyla harekete geçen TSK, ana kuzusu bir acemi ere "çök, kalk" zulmü yapan üst devre askerler hakkında kararını verdi.

GÜNDEM 21.06.2020, 17:44 21.06.2020, 18:22

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla başlatılan inceleme ve soruşturma sonucu, acemi askere yapılan işkence görüntülerindeki askerler ve sorumlular hakkında adli ve disiplin işlemleri başlatılması kararı alındı.

Çök-kalk yaptıran askerlerin görüntüleri

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla, görüntüleri sosyal medyada yer alan üst devre askerlerle ilgili başlatılan inceleme ve soruşturma sonucu erden üst rütbeli komutanlara kadar "sorumluluğu görülenler" hakkında adli ve disiplin işlemi yürütülmesi kararı alındı.

Sosyal medyada yer alan, bir acemi askere daha kıdemli diğer askerler tarafından yapılan ve tepki çeken bazı davranışlarla ilgili görüntüler üzerine Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla inceleme ve soruşturma açılmıştı.

Bir koğuşta çekilen ve 4-5 Haziran tarihlerinde sosyal medyada yer alan görüntülerdeki üst devre işkenceci askerlerin kimlikleri tespit edilerek ilgili birlik komutanları tarafından idari ve hukuki işlem başlatıldı.

MSB (Millî Savunma Bakanlığı) Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından olay yerinde yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, sadece işkenceci askerler değil, olayda ihmal ve sorumluluğu görülenler hakkında da adli ve disiplin işlemleri başlatılması yönünde karar alındı.

Askerde devrecilik nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde acemi erlere, sivil hayata dair hiçbir beklentisi olmayan kimi üst devreler tarafından uygulanan psikolojik işkenceye "devrecilik" adı veriliyor. Komutanların durumdan haberi olması hâlinde başlarına daha çok felaket geleceği tehdidi gören acemi erler psikolojik şiddeti sinelerine çekiyor ve askerlik hayatı boyunca bu gerçekle yaşamaya çalışıyor. Kimi askerler sivil hayata döndüğünde zor da olsa travmayı atlatırken kimilerinde ise ağır izler kalıyor.

Yorumlar (2)
Turgay 4 yıl önce
Ne oldı bu ...lara?
Rıdvan Kenefici 4 yıl önce
Askere yeni gelen acemi er bir gün ben de usta er olacağım ve devrecilik yapacağım diye bu zulme boyun eğer. Kesinlikle boyun eğilmediğinde bu iş çözülür. Rütbelilerin göz yummasını ve üst devredeki aklı başında olanların müdahale etmediği bir ortamda isyan haktır.
Kendinizi ezdirmeyin!
https://www.itirazonline.com/2020/09/askerde-devrecilik-once-gelenin-sonra.html