Abdulhamit Gül'den hayvan hakları kanununa ilişkin açıklama

Bakan Gül, insanların doğayı ortaklaşa kullandığı can dostları hayvanların sahipli ya da sahipsiz ayrımı yapılmadan; korunmaya, bakıma ve gözetilmeye muhtaç olduğunu dile getirdi. Gül, "Bu anlayışla, TBMM'nin en kısa süre içerisinde hayvanları koruyacak kanunu çıkaracağına inanıyor, çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

GÜNDEM 20.02.2021, 19:21 21.02.2021, 14:18
Abdulhamit Gül'den hayvan hakları kanununa ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kişisel Twitter hesabı üzerinden yayımladığı paylaşımda, sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiği çağrısını yaparak, "Bu anlayışla, TBMM'nin en kısa süre içerisinde hayvanları koruyacak kanunu çıkaracağına inanıyor, çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Gül, Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinde yer alan 'İşyurtları Kurumu' ekibi ve hükümlülerinin çok sayıda kentte sokak hayvanları için tespit edilen yerlere yiyecek ve su bırakmasına dair bir bilgilendirmeye de değindi.



Her gün mama ve su dağıtımı

Bakanlığa bağlı olan Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve Ceza İnfaz Kurumu, mevsim şartları ve salgın sebebi ile aç kalma tehlikesiyle baş başa kalan sokak hayvanlarının beslenmesine ilişkin bir çalışma başlattı.

İşyurtları Kurumu'na bağlı kurum personeli ve hükümlülerin yer aldığı çalışma çerçevesinde, çok sayıda kentte çeşitli noktalara özel kaplarda her gün sokak hayvanları için su ve yemek bırakılıyor.

Yorumlar (0)