Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve hazırlanıyor

Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han’ın bakımları Mersin’de devam ediyor. 25 gün içinde bakımları tamamlanacak olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, ardından göreve başlayacak.

GÜNDEM 20.06.2022, 14:01 21.06.2022, 09:46
Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve hazırlanıyor

Karadeniz ve Akdeniz’deki doğal kaynaklar için birbirinden önemli adımlar atan Türkiye’nin sondaj filosuna kazandırdığı son gemi Abdülhamid Han oldu. Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olarak tarihe geçen Abdülhamid Han’ın bakımları Mersin’in Silifke ilçesinde devam ediyor. Bölgedeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Abdülhamid Han sondaj gemisinin bakımlarının 25 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Bakım çalışmalarının ardından Abdülhamid Han sondaj gemisi, Karadeniz ve Akdeniz’deki faaliyetlerine başlayacak. 

“Çok büyük ve çok etkileyici”

Öte yandan Silifke’de bulunan vatandaşlar da Türkiye’nin 238 metre uzunluğundaki görkemli sondaj gemisine büyük ilgi gösteriyor. Sık sık Abdülhamid Han sondaj gemisini görmek için bölgeye gelen bölge halkı, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. Silifke’ye kamp yapmak için gelen Kemal Savran, Abdülhamid Han sondaj gemisini görme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Gerçekten muhteşem bir manzara. Çok büyük ve çok etkileyici. Üzerinde ay-yıldızlı bayrağımız var. Gurur verici bir gemi. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Karşımda Akdeniz manzarası, Abdülhamid Han manzarası, Kıbrıs manzarası var. Burada kamp yapmak çok güzel bir deneyim oldu bizim için” ifadelerini kullandı. 

“Ülkemize böylesine önemli bir gemiyi kazandıran herkese çok teşekkür ediyoruz”

Kardeşiyle beraber kamp yapmak için bölgeye gelen Selahattin Savran da gördükleri manzara karşısında büyük bir heyecan yaşadıklarını dile getirerek, “Böyle bir manzara eşliğinde kamp yapıyoruz. Tüm Türkiye’nin gözbebeği olan bir gemimize karşı böyle bir imkânı bulmak bizi çok mutlu etti. Ülkemize böylesine önemli bir gemiyi kazandıran herkese çok teşekkür ediyoruz. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. İnşallah nice başarılara imza atar. Bizler de daha çok mutlu oluruz” şeklinde konuştu. 

“Hayran kalmamak elde değil”

Muğla’dan Silifke’ye gezi amaçlı geldiklerini belirten Tuğrul Kaynak ise burada Abdülhamid Han sondaj gemisini görme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Biz aslında tesadüfen buradan geçerken Abdülhamid Han sondaj gemisini gördük. Bu zamana kadar hep televizyondan görüyorduk. Bu sefer çıplak gözle görme imkânı da bulduk. Gerçekten büyüleyici bir eser olmuş. Hayran kalmamak elde değil. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah nice önemli görevlerde, büyük başarılara imza atar. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de bol bol fotoğraf çektirerek bu imkânı kaçırmak istemedik. Gördüğüm kadarıyla gemiyi incelemek için de buraya gelen pek çok insan var” dedi. 

Yorumlar (0)