ABD'nin "Seni kaçıralım" teklifine, Zelenskiy'den dikkat çeken yanıt

Ukrayna güçleri Kiev’de büyük direniş gösterirken ABD, Ukrayna lideri Zelenskiy’e kendisini ülkeden çıkarmayı teklif etti fakat Ukrayna lideri, bu teklifi reddetti.

GÜNDEM 26.02.2022, 09:41 26.02.2022, 14:17
ABD'nin "Seni kaçıralım" teklifine, Zelenskiy'den dikkat çeken yanıt

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta 3. güne girilirken şiddetli çatışmalar yaşanmaya ve Ukraynalı vatandaşlar ve askerler Rus ordusuna karşı direnmeye devam ediyor.

ABD’den, Zelenskiy’e ‘Seni kaçıralım’ teklifi

Yaşanan gelişmeler üzerine ABD’nin, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’e, Rusya tarafından öldürülmesi veya yakalanmasını engellemek amacıyla Kiev'den kendisini çıkarmayı teklif ettiği iddia edildi. ABD’nin bu teklifine ise Zelenskiy’nin, şimdiye kadar olumsuz cevap verdiği kaydedildi. Washington Post isimli gazetenin Ukraynalı ve ABD'li yetkilileri kaynak gösterdiği habere göre ABD, Rusya tarafından öldürülmesi veya yakalanmasını engellemek amacıyla Zelenskiy’e, Kiev'den ayrılması için kendisine yardım etmeye hazır olduklarını iletti.

“Ülkemin başında kalmaya devam edeceğim”

Zelenskiy, gelen bu teklifleri reddederek, ülkesinin başında kalmaya devam edeceğini açıkladı. Dün sabah saatlerinde açıklama yapan Zelenskiy, Rusya’nın 1 numaralı hedefinin kendisi, 2’nci hedefinin ise ailesi olduğunu fakat ülkesini savunmak amacıyla görevinin başında olacağını bildirmişti.

“Silah bırakmayacağız, ülkemize sahip çıkacağız”

Öte yandan dün gece bir açıklama yapan Zelenskiy, ”Kiev'in kaybedilmemesi lazım" sözleri ve emriyle Kiev’de 10 bin Ukraynalı’ya silah dağıtılmıştı. Sabah saatlerine kadar şehirde şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. Ukrayna lideri Zelenskiy, bu sabah çektiği videoyla bir defa daha Ukraynalılara seslendi. Kiev'den ayrıldığı iddialarını yalanlayan Zelenskiy, “Herkese günaydın. Yalan haberlere inanmayın. Buradayım. Silahlarımızı asla bırakmayacağız. Silahlarımız gücümüzdür. Devletimize ve ülkemize sahip çıkacağız. Bizim ülkemiz ve toprağımız. Bizim çocuklarımız. Herkesi ve her şeyi koruyacağız.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)