ABD’den Kabil tahliyelerine ilişkin yeni karar

ABD, Kabil'den tahliye edilecek kişilerin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden aktarmalı uçuşlarla ABD'ye götürüleceğini duyurdu.

GÜNDEM 21.08.2021, 08:25 22.08.2021, 09:05
ABD’den Kabil tahliyelerine ilişkin yeni karar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Afganistan'daki tahliye işlemlerine yönelik açıklamalar yaptı.

Tahliyeler için birçok ülkeden destek

Price, Afganistan’dan tahliye edilecek kişilerin transferi amacıyla yeni ülkeler ararken başta Türkiye olmak üzere Almanya, İngiltere, İtalya, Danimarka, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’ın, bu tahliye edilecek kişilerin uçuşlarına katkı sağlayacağını aktardı.

Price, yalnızca ABD vatandaşlarının değil, ABD'ye destek olan müttefik Afganların ve diğer devlet vatandaşlarının da tahliye uçuşlarıyla birlikte aktarmalı uçuşlarla ABD'ye getirileceğini ifade etti.

Bugün Katar'dan kalkan ilk uçağın, Almanya'da bulunan Ramstein Hava Üssü'ne ineceğini kaydeden Price, bunun yanında başta BAE ve Bahreyn olmak üzere tahliye yolcularının diğer ülkelere de transfer için yavaş yavaş taşınacağını dile getirdi.

13 bini aşkın kişi tahliye edildi

Öte yandan Price, Kanada, Arnavutluk, Kolombiya, Şili,  Kosta Rika, Kosova, Meksika, Makedonya, Polonya, Ruanda, Katar, Uganda ve Ukrayna’nın, "risk altında bulunan belli sayıda Afgan'ın", ülkelerine yerleştirilmesine ilişkin öneri sunduklarını ve bu önerileri değerlendireceklerini bildirdi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, tahliye çalışmalarının başladığı 14 Ağustos'tan beri 13 bini aşkın kişiyi Kabil'den tahliye ettiklerini açıkladı.

Yorumlar (0)