ABD’den, İstanbul’daki vatandaşlarına “CHP mitingi” uyarısı

ABD Büyükelçiliği, hafta sonu Maltepe’de düzenlenmesi beklenen CHP mitingi hakkında vatandaşlarını uyararak gösterilerden kaçınmaları gerektiğini aktardı. 

GÜNDEM 19.05.2022, 12:57 19.05.2022, 13:25
ABD’den, İstanbul’daki vatandaşlarına “CHP mitingi” uyarısı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda yaptığı konuşmada erken seçim tartışmalarını gündeme taşımız ve “Milletin Sesi” ismini verdiğini mitingler düzenleyeceğini dile getirmişti. Bu açıklamanın ardından ilk miting ise 4 Aralık 2021 tarihinde Mersin’de yapılmıştı. Mitinglere bir süre ara veren Kılıçdaroğlu, nisan ayında açıklama yaparak mitinglere yeniden başlayacaklarını duyurmuştu.



Hava muhalefeti sebebiyle 21 Mayıs’a ertelenmişti

Hava muhalefeti sebebiyle 21 Mayıs 2022’ye ertelenen İstanbul mitinginin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezası ve siyasi yasak kararı sebebiyle daha yoğun katılımlı olması beklenirken ABD Büyükelçiliği, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarını uyardı. Cumartesi günü gerçekleştirilecek miting için hazırlıklar devam ederken ABD de vatandaşları için şu uyarıyı yayınladı: “21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de düzenlenecek miting için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önlemler alındı. Geçmiş mitinglerde öldürücü olmayan mermiler, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanılmasından ötürü bu protestoda da benzer durumların yaşanması muhtemeldir. Şiddete dönüşebilecek ve öngörülemeyen protesto ve gösterilerden uzak durun.”



Yorumlar (0)