ABD'ye S-400 yanıtı: Yanlış adım atmayın!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ettiklerini açıkladı.

GÜNDEM 10.07.2019, 12:41
ABD'ye S-400 yanıtı: Yanlış adım atmayın!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus’un dün Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sistemi hakkında yaptığı açıklamaya yanıt verdi. 

Aksoy, Ortagus'un S-400 hava savunma sistemi tedariği hakkında yaptığı açıklamanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 Zirvesi sırasında yaptıkları görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmadığını kaydetti.

"Türkiye’yi S-400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortada" 

Türkiye’yi S-400 tedarik etmeye sevk eden koşulların ortada olduğunu belirten Aksoy, ABD Başkanı Trump'ın da G-20 Zirvesi'nde bunu doğruladığına ve Türkiye'ye adil muamele yapılmadığını açıkça belirttiğine değindi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük. ABD’nin S-400 sisteminin F-35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini gidermek üzere NATO'nun da dahil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık. ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz."

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, “ABD’nin, Türkiye’ye S-400 tedariğine ilişkin tavrı değişmedi. Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak." demişti.
 

Yorumlar (0)