ABD, Türkiye'den ceset torbası istedi!

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en fazla etkilenen ülkeler arasında bulunan ABD,  Türkiye'den maske, sabun ve ceset torbası gibi ürünler istedi. 

GÜNDEM 09.04.2020, 10:16 09.04.2020, 10:17
ABD, Türkiye'den ceset torbası istedi!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde pandemiden etkilenen ülkelere yardım etmeye devam ediyor.

Şu ana kadar yardım talep eden 93 ülkenin 32'sine yanıt veren Türkiye, yeni talepleri de almayı sürdürüyor. 

ABD'de koronavirüs sebebiyle can kaybı her geçen gün artıyor. Vaka sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'de, şu ana kadar 12 bin 857 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede ilerleyen dönemde daha fazla can kaybı beklendiğini söylemişti. 

Can kayıplarının artmasıyla beraber ABD'nin en büyük gereksinimi ceset torbaları oldu.

Türkiye ile dayanışma içerisinde olmak isteyen ABD, büyükelçilik aracılığıyla ürün talep listesi yolladı. 

ABD tarafından verilen teklifte, sağlık malzemelerinin takas yöntemi ile tedarik edilebileceğine dikkat çekilirken, listede ceset torbasından sabuna kadar birçok ürünün bulunduğu görüldü. 

ABD'nin ürün talep listesinde yer alan ürünler şöyle:

"Yatak, N95 maske, eldiven, gözlük, ventilatör, mobil röntgen sistemi, antibiyotik, morfin, antiviral aşılar, alkol bazlı el ovma dezenfektanı, cerrahi sabun, klorid, ceset torbası, dezenfektan, ev izolasyonu için kitler, medikal tüpler, ölçülü solunum cihazı, oksijen yüz maskesi, tıbbi gaz, burun kanülü, laringoskop seti, galoş, tıbbi önlük ve örtü, cerrahi maske, anestezi makinesi, numune taşıma çantaları ve taşınabilir nabız ölçme makinesi."

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde mümkün olması durumunda Türkiye'de kapasite fazlası bulunabilecek malzemelerin ABD tarafından satın alınabileceği kaydedilirken, takas yönteminin de uygulanabileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)