ABD Suriye'de güneye çekiliyor!

Pentagon, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden tamamen çekileceğini belirtti.

GÜNDEM 13.10.2019, 16:35 13.10.2019, 17:42
ABD Suriye'de güneye çekiliyor!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in yaptığıaçıklmaya göre Başkan Donald Trump'ın ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekilme emri kesinleşti.

ABD Suriye'den çıkmayacak

Karar, 1000 kadar asker üzerinde yükümlülük yaratırken belirtilmesi gereken en önemli nokta askerlerin ülkenin güney bölümüne geçecek olması. Yani ABD Suriye'den  tamamen çıkmayacak.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nın Suriye kuzeyinde belirsizlik ve tehlike arz ettiğini ifade eden Pentagon sorumlusu, ABD kuvvetlerinin güneye doğru hareket ettireleceğini duyurdu.

"Türkler daha güneye gitmek istiyor"

Esper, "Ulusal güvenlik ekibimizle yaptığımız görüşmelerin ardından dün akşam Başkan'la konuştum ve Suriye'nin kuzeyindeki güçlerimizi planlı bir şekilde çekmemiz talimatını verdi" ifadelerini kullandı.

.Mark Esper orduların ABD destekli Kürt güçleriyle Türk askeri arasındaki çatışmada arada kalmaması niyetlenerek bu kararın verildiğini belirtti.

Esper, "Son 24 saatte, şunu öğrendik ki, Türkler saldırılarını ilk başta planlanandan daha güneye doğru genişletmek niyetindekler, ve de batıya" vurgusunda bulundu.

Esper Türkiye'ye saldırı hazırlığına işaret etti

Esper,son istihbaratlara göre Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Türkiye kuvvetlerine saldırmak için Suriye ve Rusya ile 'anlaşmak istediğini' belirtti.

Yorumlar (0)