ABD, "Saldırı ihtimali var" diyerek vizeleri durdurdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) büyükelçilik ve konsolosluk binalarında bütün vize işlemleri askıya alındı. Bu kararın, "Amerikan vatandaşlarına yönelik terör saldırısı olasılığı" gerekçesiyle alındığı öğrenildi. 

GÜNDEM 23.10.2020, 16:21 23.10.2020, 16:27
ABD, "Saldırı ihtimali var" diyerek vizeleri durdurdu!

Türkiye'de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) misyonları tarafından bütün vize işlemleri askıya alındı. 

Konuya ilişkin açıklama Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Büyükelçiliği'nden geldi. 

Söz konusu açıklamada, Türkiye bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşlarının temkinli ve dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada, İzmir, Adana, İstanbul ve Ankara'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) elçilik misyonlarının belirli bir süre geçerli olacak şekilde askıya alındığı duyuruldu. 

"Terör saldırısı olabilir"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciliği'nin aldığı raporlara göre; Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosluğu dâhil İstanbul'da yaşayan Amerikan vatandaşları ve yabancıların terör saldırısı ile hedef alınabileceği ve adam kaçırma gibi olayların yaşanabileceği belirtildi. 

"AVM'lerden uzak durun"

Amerikan vatandaşlarının alışveriş merkezleri (AVM) ve ofis binaları gibi yerlerden uzak durmaları ve hem yabancıların bir arada olabileceği alanlarda önlemi elden bırakmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. 

Yorumlar (0)