ABD o kadın terörist için taziye mesajı yayınlamıştı! İtirafları ortaya çıktı

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM'un sosyal medya hesabı olan Twitter’da, taziye mesajı yayınladığı Suriye'de etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin açıklamaları ortaya çıktı.

GÜNDEM 26.07.2022, 09:59 26.07.2022, 12:45
ABD o kadın terörist için taziye mesajı yayınlamıştı! İtirafları ortaya çıktı

Ülkemiz, Suriye'nin kuzey bölgelerindeki terör yapılanması ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen operasyonda 3 YPG/PKK'lı kadın terörist öldürülmüştü.

ABD’den kadın teröristlere övgü yağdı

Operasyonun hemen sonrasında ABD'den skandal yaratacak bir paylaşım yapıldı. ABD Merkez Komutanlığı öldürülen teröristler adına taziye mesajı paylaştı. Büyük bir tepki toplayan paylaşımda teröristler için "kritik savaşçılardı" şeklinde ifade edildi.

Kamplarda eğitim gördü

Edinilen bilgilere göre, PKK’nın Suriye kolu olan SDG'nin sözde genel komutan yardımcılığını yapan Jiyan Efrin takma isimli Salwa Yusuf da öldürülen teröristler içerisindeydi. Türkiye’de bahsi geçen kadın teröristin birçok eylem yürüttüğü ve konu hakkında itiraflarının olduğu belirlendi.

Afrin doğumlu olan Salwa Yusuf, PKK tarafından oluşturulan kamplarda saldırılara yönelik eğitim aldığını itiraf etti.

Teröristin itirafları ortaya çıktı

Türkiye’ye yönelik birçok eylem içerisinde bulunduğu belirlenen Salwa Yusuf'un, iç savaş ile beraber tekrar Suriye'ye geçiş yaptığı tespit edildi. Karakollara baskınlar düzenlediklerini itiraf eden kadın terörist, "Silahımız olmasaydı dağda hayat sürdüremezdik. Türk Devleti, yani düşmanlarımız bizi rahat bırakmazdı. Oluşturulan kamplara ilk defa gittiğimde 70-75 kişilik bir arkadaş grubuyduk. Herkes farklı farklı yerlerden gelmişti. Bazıları değişik ülkelerden gelmişti, dil ve lehçeleri de farklıydı. Bir karakolu düşürdüğümüz anda çok fazla miktarda cephane toplardık, silahları da alırdık. Kim cephanem olsun isterse karakol düşürmek zorundaydı. Oralardan cephane sağlıyorduk. Köylere indiğimiz zamanlarda bile sanki bir eyleme gerçekleştirecekmişiz gibi hazırlık yapıyorduk. Birkaç defa da köy içerisinde çatışmalar yaşamıştık” demişti.

“Kız çocuklarını alabilmek için kapı kapı geziyorduk”

Terörist kadın tarafından yapılan İtiraflar, terör yapılanmasının çocukları ne şekilde kullandığını da kanıtlıyor. Terörist Salwa Yusuf henüz 12-16 yaşları arasında olan kız çocuklarının örgüte girmesi için faaliyette bulunduklarını da ifade etti. Küçük çocukları ailelerinden alabilmek adına ev ev gezdiklerini de sözlerine ekledi.

Suriye’de DAEŞ bahanesine sığınan ABD, terör örgütü YPG/PKK'ya desteklerini sürdürüyor.

Yorumlar (0)