ABD'nin hazımsızlığına MHP'den cevap geldi

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Ergun Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili attığı tweeti "yanlışlıkla" beğendi. Konuya ilişkin MHP'den tepkiler geldi.

GÜNDEM 05.10.2019, 23:38 06.10.2019, 00:02
ABD'nin hazımsızlığına MHP'den cevap geldi

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı, hakkında gözaltı kararı bulunan Ergun Babahan'ın Devlet Bahçeli'yle ilgili attığı tweeti beğendi.

Babahan, söz konusu paylaşımında "Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" ifadelerini kullandı.

İsmet Büyükataman: "Dün olduğu gibi bugün de avuçlarını yalayacaklardır"

Konuyla ilgili kişisel Twitter hesabından açıklama yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, paylaşımında "ABD'nin Ankara Büyükelçiliği firari FETÖ tetikçisi Ergün Babahan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan twetini beğendi. 12 Eylül 1980'de ABD'nin Türkiye büyükelçisi olan James Spain görevi sonrası verdiği bir mülakatta 'Türkiye'yi Türkeş'e teslim etmedik' itirafında bulunmuştu. Dün Türkeşsiz Türk milliyetçiliği planını devreye sokanlar, bugün aleni bir şekilde Bahçelisiz MHP hesapları yapıyor. Dün olduğu gibi bugün de avuçlarını yalayacaklardır. Ayrıca Türkiye'de Türkiye halkları yoktur, büyük Türk milleti vardır. Türk milletinin lideri de Sayın Devlet Bahçeli'dir. Çok şükür başımızdadır. Dosta güven düşmana korku vermektedir." ifadelerine yer verdi.

Büyükelçilik özür diledi

Tepkiler üzerine resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Büyükelçilik, "Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Zeki Toptaş 5 yıl önce
Dün bir birine küfreden itler bu gün bir araya gelmiş kadeh tokuşturup benim liderim Devlet BAHÇELİ'nin sağlığı üzerinden domuzluklarını yapmaktalar. Abd değildir dünya karşımızda dursa söz konusu vatan olunca Türk' ün ayranını kabartmasınlar hepinizi....... Şerefsizler