ABD'nin çekildiği Münbiç'ten görüntüler

RT televizyonu, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Münbiç'te ABD askerleri tarafından terk edilmiş üslerden görüntüler yayınladı.

GÜNDEM 16.10.2019, 15:14 16.10.2019, 15:17

RT televizyonu tarafından yayınlanan görüntüler, Münbiç'teki askerî üslerin ABD güçleri tarafından aceleyle terk edilmiş oldukları izlenimini veriyor.

Kurulu çadırların bir kısmının toparlanmadan oldukları gibi bırakıldığı, içlerinde unutulan ya da kasten geride bırakılan birtakım eşyaların mevcut olduğu görülüyor.

Görüntülerdeki yavru bir köpeğin ise ABD askeri tarafından mı terk edildiği, yoksa üssün kontrolünü devralan güçlerle mi buraya geldiği bilinmiyor.

2016'da DEAŞ'ın elinden kurtarılmıştı

ABD askerinin konuşlanmış olduğu üssün, bölgenin DEAŞ'ın elinden kurtarılmasının ardından kurulduğu ifade ediliyor. DEAŞ'ın Münbiç'ten çıkarıldığı operasyon, 2016 yılında gerçekleştirilmişti.

Münbiç, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararı ile ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Suriye ordusunun kontrolüne geçmiş durumda. 

Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Suriye hükümeti ve Kürt güçler arasında Rusya'nın arabuluculuğu ile yapılan görüşmelerde, Suriye ordusunun söz konusu bölgeye girmesine ilişkin anlaşmaya varılmıştı.

Yorumlar (0)