ABD'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı!

ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye karşıtı iki yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

GÜNDEM 30.10.2019, 10:08 30.10.2019, 10:56
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanan yasa tasarılarına ilişkin Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Büyükelçi Satterfield, ABD Temsilciler Meclisi tarafından 1915 olaylarına ilişkin alınmış tarihî ve hukuki dayanaktan yoksun karar ve Barış Pınarı Harekâtı ile bağlantılı olarak Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri'nden açıklama gelmişti

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen sözde "Ermeni soykırımı" kararının kabul edilmediği ifade edilmiş, iç politika saikleriyle alınmış olan bu kararın tarihî ve hukuki dayanağı bulunmadığına dikkat çekilmişti.

Bakanlığın açıklamasında, Barış Pınarı Harekâtı'yla bağlantılı olarak Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesi de şiddetle kınanmıştı.

Yorumlar (0)