ABD Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD Ankara Büyükelçiliğinin, Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ile ilgili FETÖ'cü Ergun Babahan'ın paylaşımını beğenmesi nedeniyle ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarının Bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

GÜNDEM 06.10.2019, 13:34 06.10.2019, 14:19
ABD Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

ABD Ankara Büyükelçiliğinin, FETÖ firarisi Ergun Babahan'ın "Devlet Bahçelisiz bir siyaset dönemi" vurgusunun bulunduğu tweete beğenmesi ile ilgili Dışişleri Bakanlığından, "ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bakanlığa çağırılmış ve sosyal medya paylaşımı hakkında açık ve net izahatta bulunulması istenmiştir." açıklaması geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, büyükelçiliğin, sosyal medyadaki bir paylaşımı beğenisi sebebiyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un verdiği bilgiye göre, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi David Satterfield şehir dışında olduğundan, Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier Dışişleri Bakanlığına çağrılarak büyükelçiliğin, dünkü bir sosyal medya paylaşımını beğenisi hakkında açık ve net izahatta bulunulması istendi.

Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal görüştü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçiliğin Twitter hesabından FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) firarisi Ergun Babahan'ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı paylaşımının yanlışlıkla beğenildiğini belirterek üstünkörü özür dilemişti.

Yorumlar (0)