ABD'li senatörün "Putin'e suikast" imalı paylaşımı, ortalığı karıştırdı

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Rusya lideri Putin'e "suikast" imasında bulundu.

GÜNDEM 04.03.2022, 08:42 05.03.2022, 11:21
ABD'li senatörün "Putin'e suikast" imalı paylaşımı, ortalığı karıştırdı

Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Graham'in, Hitler'e suikast girişimi gerçekleştiren Albay Claus von Stauffenberg ile Roma İmparatoru Caesar'a ihanet eden Brütüs’e atıf yapması dikkat çekti.

“Savaşa son vermenin tek yolu; Putin’i ortadan kaldırmak”

Graham, "Rusya'da Albay Stauffenberg gibi başarılı bir isim yok mu? Bir Brütüs yok mu? Bu savaşa son vermenin tek yolu bu kişiyi (Putin) ortadan kaldırmak. Bu, tüm dünya ve ülkeniz için çok büyük bir hizmet olacaktır." açıklamasını yaptı.

“Ruslar, bu yaşananları düzeltebilir”

Yaşanan olayları düzeltebilecek tek unsurun Rus halkı olduğuna vurgu yapan Graham, "Söylemesi kolay ama bunu yapması zor. Hayatınızı artık karanlıkta, dünyanın diğer bölgelerinden izole biçimde ve yoksulluk içinde geçirmek istemiyorsanız, derhal harekete geçmelisiniz." sözlerini kullandı. 

Graham'ın söz konusu paylaşımı, kısa süre içinde sosyal medyada tepki çekti ve Putin'e yönelik suikast çağrısı şeklinde yorumlandı.

Yorumlar (0)