ABD'li general: Türkiye harekete geçti!

ABD'li emekli general, Suriye'ye operasyon hazırlığını tamamlayan Türk ordusunun hamlelerine ilişkin, "Bu karar blöf olsa da olmasa da Türkiye’nin Suriye’ye bir operasyon gerçekleştirmeye yönelik harekete geçtiğini söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 07.10.2019, 14:01 07.10.2019, 14:08
ABD'li general: Türkiye harekete geçti!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınır güvenliğini ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmelerini sağlamak amacıyla Suriye-Türkiye sınırındaki bölgeye harekât düzenlemeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, Fırat'ın doğusundaki teröristleri etkisiz hale getirmeye hazır olan TSK'nın gerçekleştireceği operasyon, ABD medyasında yankı uyandırdı.

Harekât öncesinde bölgedeki YPG terör üslerinde görev yapan ABD askerleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen konuşmaların ardından Beyaz Saray'ın talimatıyla geri çekilmeye başladı.

"Türkiye, Suriye'ye operasyon için harekete geçti"

ABD’li televizyon kanalı FOX News’a konuşan emekli general Malcolm Bradley Frost, Türkiye’nin bölgeye gerçekleştireceği operasyonun kesin olduğunu bildirdi. 

Türkiye’nin Suriye operasyonunu değerlendiren Frost, "Erdoğan, Suriye’den birliklerimizin çekilmesinin emrini verdi, bu da demek oluyor ki bu hamlenin bölgedeki güvenlik seviyesini artıracağını düşünüyor. Sonuç olarak bu karar blöf olsa da olmasa da Türkiye’nin Suriye’ye bir operasyon gerçekleştirmeye yönelik harekete geçtiğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)