ABD ile kritik görüşme sonrası Ruhsar Pekcan'dan açıklama

Bakan Pekcan, ABD Ticaret Temsilcisi Tai ile görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede, karşılıklı çıkarlar ile ilgili temel ticari hususlar ele alındı.

GÜNDEM 31.03.2021, 22:53 01.04.2021, 12:16
ABD ile kritik görüşme sonrası Ruhsar Pekcan'dan açıklama

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, video konferans yolu ile görüştü.

Temsilcilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu görüşmede Pekcan ve Tai'nin, ikili ilişkiler ile düzenli olarak sağlanan iletişimin önemine işaret ettiği, alüminyum ve çelikte global kapasite fazlası, dijital hizmet sektörlerinin vergilendirilmesi ve farklı sektörlerde pazar erişimini yükseltme imkanları da dahil olmak üzere, karşılıklı çıkarlar ile ilgili temel ticari hususlarda koordinasyon sağlama yollarını masaya yatırdığı belirtildi.

İlk görüştüğü ülkelerden biri de Türkiye

Ülkemiz, ABD'deki başkan değişikliğinin sonrasında, 18 Mart tarihinde görevine başlayan Tai'nin ilk görüştüğü devletler arasında yer aldı.

Ülkemizin ABD'ye ihracatı pandemiye karşın 2020 yılında yüzde 13,5 yükseliş göstererek 10,1 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi, geçtiğimiz yıl 22,1 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı.

ABD'de yeni yönetiminin göreve başlamasının akabinde Başkan Joe Biden, ticaret hususlarını yönetmesi için Ticaret Bakanlığı'na Gina Raimondo'yu, Ticaret Temsilciliğine ise Katherine Tai'yi atamıştı.

"Oldukça verimliydi"

İki ülke arasındaki kritik temasın sonrasında Bakan Pekcan'dan görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi.

Pekcan, bahse konu açıklamasında, "ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile oldukça verimli bir görüşme yaptık, global ve ikili hususlarda görüş alışverişi gerçekleştirdik. Halihazırdaki ekonomik ve ticari ilişkilerimizi değerlendirdik, iki ülke arasında ticareti geliştirmek için güçlü bir irade sergiledik." dedi.

Yorumlar (0)