ABD ile F-16 görüşmeleri: Bakan Akar'dan açıklama

Hulusi Akar, F-16 savaş uçağı tedarikine ilişkin görüşmelerde müspet bir atmosferin olduğunu kaydederek, "Müttefikimiz olan ABD'nin de bu hususta ülkemizin bu gereksinimini karşılayacağına olan inancımız tam." dedi.

GÜNDEM 01.06.2022, 19:10
ABD ile F-16 görüşmeleri: Bakan Akar'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı Akar, THK'nın (Türk Hava Kuvvetleri) 111. kuruluş yıl dönümü sebebiyle THK Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve beraberindeki THK personelini kabul etti.

Bakanlık binasındaki kabulde bir konuşma yapan Akar, kurulduğu günden beri nitelikli personeli, üstün başarıları ve modern teknolojisiyle asil milletinin her zaman gurur kaynağı olan THK'nın kuruluşunun 111. senesini tebrik etti. 

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) saygın, caydırıcı ve etkin niteliklerini tesis eden en önemli unsurlardan birini de hava kuvvetleri olarak tanımlayan Akar, THK'nın terörle mücadeleden semaların korunmasına, Doğu Akdeniz'deki çıkar, alaka ve hakların savunulmasından insani yardım çalışmalarına değin çok sayıda alanda yakalanan başarılarda çok büyük bir pay sahibi olduğunun altını çizdi.

"Olumlu bir atmosfer söz konusu"

Dünyanın en köklü, eski unsurları arasında bulunan THK'nın çağa ayak uyduran önemli bir kuvvet olduğunu kaydeden Akar, ABD'den tedarik süreci süren F-16 savaş uçaklarına dair de şu yorumlarda bulundu:

"Blok 70 Viper tedariki ve diğer uçaklarımızın modernize edilmesi için belli bir süreç içerisinde faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Müttefikimiz olan ABD'nin de bu hususta ülkemizin bu gereksinimini karşılayacağına olan inancımız tam. Birlikte çalışabilirlik ve kolektif savunma yönünden bunun Biden yönetimi tarafından görmezden gelinmeyeceğine olan inancım tam. Çünkü buna ilişkin gerek ülkemize gelen ABD heyetleri ile gerçekleştirilen toplantılar gerekse oraya giden heyetin Kongre mensuplarıyla gerçekleştirdikleri temaslar müspet bir atmosferde geçmiş ve temasların sürmesi için bir zemin de oluşturulmuştur."

"NATO'nun güçlü olması için üyelerinin de güçlü olması lazım"

Bu hususun yalnızca THK'nın değil aynı zamanda Avrupa'nın, NATO'nun da hususu olduğunu dile getiren Akar, "NATO'nun kuvvetli olması için mensuplarının tek tek kuvvetli olması lazım. Bu kuvvet kavramı içerisinde de en önemli unsurlardan biri hava unsuru. Bu unsurun da muhakkak kuvvetlendirilmesi gerekiyor. Bunun da Biden yönetimi tarafından görmezden gelinmeyeceğine olan inancım tam." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)